SAMSUN

Tekkeköy`de Güreş Şenliği

 
 1247
Tekkeköy`de Güreş Şenliği - Bafra Kaymakamı Halis Arslan`ın kişisel kararı ile Karadede Panayırı iptal edilirken Tekkeköy`de düzenlenen Güreş Şenliğine başta Samsun Valisi olmak üzere aşağıda yazılı birçok siyasetçi ve bürokrat gitti.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamı Halis Arslan`ın kişisel kararı ile Karadede Panayırı iptal edilirken Tekkeköy`de düzenlenen Güreş Şenliğine başta Samsun Valisi olmak üzere aşağıda yazılı birçok siyasetçi ve bürokrat gitti.

Tekkeköy Belediyesi tarafından bu yıl 5`si düzenlenen geleneksel yağlı güreşlerde Abdullah Güngör, başpehlivan oldu.

Samsun`un Tekkeköy ilçesi Büyüklü Mahallesi`nde bu yıl 5.`si düzenlenen ve 700`e yakın pehlivanın kıyasıyla yarıştığı geleneksel yağlı güreş şenliği nefesleri kesti. Müsabakalara Fatih Atlı, Abdullah Güngör, Şaban Yılmaz, Bayram Ertan, Recep Kara, Osman Aynur gibi toplam 44 başpehlivan katıldı.

Tekkeköy Belediyesi`nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği Türkiye`nin üçüncü, Karadeniz`in ise en büyük yağlı güreş organizasyonun başpehlivanlar final maçında Kırkpınar Yağlı Güreş Başpehlivanlarından ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin Başpehlivanı Abdullah Güngör ile 644. Kırkpınar Yağlı Güreş ve Samsun Büyükşehir Belediyesi`nin Başpehlivanı Şaban Yılmaz eşleşti. Finalde rakibini puanlamada yenen Abdullah Güngör, başpehlivan oldu. Güngör, başpehlivan olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Düzenlenen etkinliğe ise Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, milli güreşçi Mustafa Dağıstanlı ve çok sayıda güreş sever katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tekkeköy`de Güreş Şenliği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0