SAMSUN

Tekkeköy'de Atıl Yerler Park Alanına Dönüşüyor

 
 113
Tekkeköy'de Atıl Yerler Park Alanına Dönüşüyor - Tekkeköy Belediyesi her mahalleye bir park kazandırma çalışmalarının yanı sıra mevcut eskimiş ve işlevini yerine getiremeyen çocuk oyun alanları ile parklarda da kapsamlı bir çalışma başlattı
Bafra Haber

 |  - Tekkeköy Belediyesi her mahalleye bir park kazandırma çalışmalarının yanı sıra mevcut eskimiş ve işlevini yerine getiremeyen çocuk oyun alanları ile parklarda da kapsamlı bir çalışma başlattı

İlçenin her mahallesine bir park kazandırma çalışmaları ile nerdeyse her mahallenin bir çocuk oyun alanı ile parkının olmasının yanında mevcut park ve oyun alanlarında da geniş kapsamlı bir çalışma başlattıklarını kaydeden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar "Artık her mahallemizin bir parkı ve oyun alanı olacak. Hiçbir çocuk oyun oynamak için, sallanmak için veya kaymak için bir başka mahalleye gitmek zorunda kalmayacak. Seçim çalışmalarımızda ve meydanlarda tüm mahallelerimize çocuk oyun alanı kazandıracağımızın sözünü vermiştik. Şimdi Kırsal mahallelerimiz dahil tüm mahallerimizin neredeyse tamamına bir park ve çocuk oyun alanı yaptık. Bunun yanın da eskimiş, yıpranmış, çocukların kullanamayacağı durumdaki oyun alanlarını da yeniden yaptık" dedi.

19 Mayıs Mahallesi'nde bulunan park ve çocuk oyun alanının tahrip olduğunu söyleyen Togar, "Bizde ilk iş olarak alanın ağaçlandırılması ile işe başladık. İlçemiz otogarından başlayıp Olgunlar parkının sonuna kadar olan alana üç yüz'ün üstünde fidan diktik. Ardından yeşillendirip, peyzaj çalışması ile kamelyalar konuşlandırdık. Akşamları da vatandaşlarımız oturabilsin diye çeşitli dekoratif aydınlatma armatürleri ile ışıklandırdık. Çocuk oyun alanını ise sil baştan yeniden dizayn ettik. Kapasitesi çok daha büyük ve daha fazla çocuğun bir arada kullanabileceği kaydıraklar ve oyun alanları yaptırdık. Oyun alanının tabanını çocukların düştüklerinde yaralanmasınlar diye yumuşak zemin malzemeleri ile kapladık. Salıncak, kaydırak, tahterevalli gibi oyun materyallerinin sayısını arttırdık. Görüyorum ki burası her gün çocuklar ve aileleri ile dolup taşıyor. Burada eğlenen çocukları görünce, çocuk seslerini duydukça çok mutlu oluyor ve doğru bir iş yaptığımıza inanıyorum. Çocuklar ve aileleri her yerde bizlere teşekkür ediyorlar. İşte bir başkanın en mutlu olduğu an bu andır" diye konuştu.

"ŞEHİDİN İSMİ TEKKEKÖY'ÜN EN BÜYÜK PARKINDA YAŞATILACAK"

Şehit Burak Zor'un adını yaşatacaklarını belirten Başkan Togar, "İlçemizin en büyük çocuk oyun alanının ve parkının bulunduğu 19 Mayıs Mahallemizdeki çocuk oyun alanı ve parkındaki çalışmalarımızın ardından alanın ismini meclisimizden çıkartmış olduğumuz karar ile değiştirdik. Artık İlçemizin en büyük park ve çocuk oyun alanının içinde bulunduğu sahanın ismi Eylül ayında Iğdır'da teröristlerce şehit edilen Samsun'lu kardeşimiz şehit polis Burak Zor Parkı olarak anılacak. Şehidimizin ismi burada yaşatılacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tekkeköy'de Atıl Yerler Park Alanına Dönüşüyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0