SAMSUN

Tekkeköy'de 80. Yıl Parkı Yenileniyor

 
 127
Tekkeköy'de 80. Yıl Parkı Yenileniyor - Tekkeköy Belediyesi Kutlukent bölgesinde bulunan 80
Bafra Haber

 |  - Tekkeköy Belediyesi Kutlukent bölgesinde bulunan 80

yıl parkı ve içerisinde bulunan tesisleri değiştirerek yeniden düzenlemeye başladı.

Tekkeköy Belediyesi'ne ait 80. Yıl Parkı ile içerisinde bulunan çocuk parkı, tomruk kafe ve oturma yerleriyle tüm alan içerisinde köklü bir değişim yaparak parkın kullanılır hale getirilebilmesi için çalışma başlattı.

Tekkeköy Kutlukent Mahallesi'nde bulunan kullanırlığını yitirmeye başlamış olan 80. Yıl Parkı'nın her türlü donanımıyla, yediden yetmişe herkesin kullanılabileceği bir duruma getirilmesi için gayret sarf ettiklerini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Belediyemize ait olan tüm tesislere sahip çıkmak bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır. Tüm yapılan binalar, parklar, tesisler vatandaşlarımızın vergileriyle yapılıp, vatandaşların hizmetine sunulmuştur. Belediyeye ait bu alanların daha önceki dönemlerde yapılmış diye sahipsiz bırakılması anlayışı bizler için ters bir bakış açısıdır. Bu yerlerin hepsinde tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. İlçe sınırları içerisindeki vatandaşlarımızın vergileri ile yapılmış olan tüm yapıları ve tesisleri sahiplenip bakımını yapmak, kullanılır hale getirmek ve atıl durumdan kurtarmak bizlerin görevidir. Bu anlayış içinde ilçemiz Kutlukent Mahallesi Kutlukent Hizmet Binamızın yanındaki 80. Yıl Parkının durumunu gözden geçirdik. Parkımız kullanılabilirliğini yitirmeye başlamış bir durumda idi. Bizde bu parkı halkımızın ve çocuklarımızın kullanabileceği bir duruma getirebilmek için köklü bir çalışma başlattık" dedi.

80. YIL PARKI YENİLENİYOR

İlk iş olarak parkın içinde bulunan ahşap kafeteryanın yıpranma ve çürümelerden dolayı kullanılamayacak durumunu değiştirmek için tadilat çalışması başlattıklarını belirten Başkan Togar, "Alan içinde bulunan tamamı ahşap olan kafenin bütününü çatısından temeline kadar elden geçirdik. Çürüyen yıpranan yerlerini değiştirdik. Balkonlarını genişleterek ailelerin çocukları ve misafirleri ile oturabilecekleri şekle çevirdik. Ardından ahşap kafenin önüne 200 metrekareden oluşan kapalı bir alan inşa ettik. Fırınlarını ve mutfağını yeniden düzenledik. Çocukların oynayacağı yeni oyun parkları planladık. Park alanının tamamını en alt seviyeden başlayarak düzenledik ve peyzajını değiştirdik. İlçemiz halkının, Samsun ve çevre illerden gelen misafirlerini Kutlukent mevkisinde ağırlayabilecekleri hoş vakit geçirecekleri nezih bir aile mekanları oluşturmak için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Çam ağaçlarının eşsiz ve büyüleyici güzelliği içinde restoran ve kafe olarak hizmet verecek bu yerde herkes gönül rahatlığı ile yemeklerini yeyip, sıcak-soğuk içeceklerinin eşliğinde sohbet ederek zaman geçirebilecek. En kısa zamanda tüm çalışmalarımız tamamlanarak 19 Mayıs Mahallemizdeki Sevgi Tekkesi adlı kafeteryamızın ardından belediyemize ait ikinci yerimiz olan 80. Yıl Parkı ve kafemizi de yenilenen yüzü ve yeni hizmet yelpazesi ile halkımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tekkeköy'de 80. Yıl Parkı Yenileniyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0