ULUSAL

Tbmm`nin 26. Başkanı Belli Oldu

 
 1041
Tbmm`nin 26. Başkanı Belli Oldu - Meclis Başkanlığı seçiminin dördüncü tur oylamasında AK Parti`nin adayı İsmet Yılmaz ve CHP`nin adayı Deniz Baykal yarıştı. Oyların çoğunluğunu alan İsmet Yılmaz TBMM`nin 26. Başkanı oldu.
Bafra Haber

 |  - Meclis Başkanlığı seçiminin dördüncü tur oylamasında AK Parti`nin adayı İsmet Yılmaz ve CHP`nin adayı Deniz Baykal yarıştı. Oyların çoğunluğunu alan İsmet Yılmaz TBMM`nin 26. Başkanı oldu.

Meclis Başkanlığı seçiminin dördüncü turunda AK Parti`nin Adayı İsmet Yılmaz 258 oy CHP`nin adayı Deniz Baykal 182 oy aldı. Bu sonuçlara göre en çok oyu alan AK Parti`nin Adayı İsmet TBMM`nin 26. Başkanı oldu.

MHP vekilleri adayı son tura kalmadığı için geçersiz oy kullandı.


ÜÇÜNCÜ TUR

Üçüncü turunda 548 milletvekili oy kullandı. Üçüncü tur sonuçlarına göre İsmet Yılmaz 259, Deniz Baykal 129, Ekmeleddin İhsanoğlu 80, Dengir Mir Mehmet Fırat 78 aldı. 2 oy boş kullanıldı, geçersiz oy ise yok. Ekmeleddin İhsanoğlu ile Dengir Mir Mehmet Fırat başkanlık yarışını kaybetti.

İLK İKİ TURDA ÇOĞUNLUK SAĞLANAMAMIŞTI

AK Parti Adayı İsmet Yılmaz, CHP Adayı Deniz Baykal, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat`ın yarıştığı seçimde, ilk iki turda adaylardan hiç biri üye tam sayısının üçte ikisine tekabül eden 367 oya ulaşamadı. Böylece başkanlık seçimi bugünkü üçüncü ve gerekirse dördüncü tura kaldı.

İLK TUR

İlk turda İsmet Yılmaz 256 oy, Deniz Baykal 125 oy, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 81 oy ve HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat 81 oy aldı. 545 vekilin katıldığı oylamada 2 oy da boş çıktı.

İKİNCİ TUR

İkinci turda ise İsmet Yılmaz 256 oy, Deniz Baykal 128 oy, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 80 oy ve HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat 80 oy aldı.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tbmm`nin 26. Başkanı Belli Oldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0