ULUSAL

Tatil Kararından 3 Dakika Öncesi 5 Hakem De Bülent Yıldırım`ı Uyardı

 
 102
Tatil Kararından 3 Dakika Öncesi5 Hakem De Bülent Yıldırım`ı Uyardı - Kale arkasında direğin kırıldığını ve tel örgülerin söküldüğünü gören hakemler Yıldırım`ı 86. dakikadan itibaren ikaz etti ama hakem maçı bitirme taraftarıydı.
Bafra Haber

 |  - Kale arkasında direğin kırıldığını ve tel örgülerin söküldüğünü gören hakemler Yıldırım`ı 86. dakikadan itibaren ikaz etti ama hakem maçı bitirme taraftarıydı.

ÜRKİYE AVNİ AKER`DE YAŞANANLARIN PERDE ARKASINA ULAŞTI

Skor 4-0 iken 89. Dakikada çıkan hakeme saldırı nedeniyle tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylarla ilgili futbolcu, teknik adam, yönetici, yorumcu, taraftar herkes konuştu... Peki olayın mağduru haline gelen hakemler ne konuştu? O sırada 6 hakemin arasında ne yaşandı? Maç öncesi yaşanan gerginlikler 85`ten sonra giderek alevlendi... Bir grup taraftar kale arkasında tel örgüleri sökmek için uğraştı. Ekranlara da yansıyan bu görüntüleri fark eden ve olacakları adeta sezen 5 hakem, kulaklıktan orta hakem Bülent Yıldırım`ı uyararak "Durdur hocam durdur" dedi... Bu uyarı yaklaşık 3 dakika sürdü ve güvenliğin sağlanmasının ardından maça kaldığı yerden devam edilebileceği ikazı yapıldı. Ancak Bülent Yıldırım yardımcı ve ilavelerden gelen uyarıları dikkate almadı ve maçı devam ettirdi.
Yıldırım`ın yanlışları
Ve sonrasında olanlar oldu... İşin ilginç tarafı Bülent Yıldırım`ın hataları sonrasında da sürdü... Olayların çıkmasının ardından normalde sahada kalıp gözlem yapması ve raporuna yazması gereken hakem Yıldırım bunu yapmadığı gibi arkadaşlarını da beklemedi ve içeri girdi. Kurala göre Yıldırım`ın yardımcıları ve diğer hakemlerle beraber içeri girmesi gerekiyordu. Maçla ilgili dikkat çekici bir diğer durum ise Bülent Yıldırım ile 6. hakem Volkan Bayarslan`ın ilk defa bir maçta beraber görev almalarıydı.

 

Önce polisevine sonra otele

Tansiyonun ve gerilimin tavan yaptığı Hüseyin Avni Aker`de hakemler zırhlı araçla önce polisevine götürüldü. Gecenin ilerleyen saatlerinde otele geçildi. Sabah da ilk uçakla hakemler memleketlerine gönderildi.

Maçlar geç başlayacak

Trabzon-Fenerbahçe maçının ardından yaşananların ardından Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu ile ile bir araya geldi. Ve görüşmenin ardından yazılı açıklama yapıldı ve "Türk futbolunun tüm paydaşları kenetlenmiş olarak tüm maçları 2 dakika geç başlatma kararı aldık" denildi. İlk uygulama dünkü G.Antep-G.Birliği ve 1461 Trabzon-Göztepe maçlarında yapıldı.

Saldırgan çocuk tutuksuz yargılanacak
Tribünden sahaya atlayarak hakem Volkan Bayarslan`a yumruk atan 17 yaşındaki O.M. tutuksuz yargılanacak. Dün ifadesinde hakemin yönetimine dayanamadığını belirten O.M.`yi adliye çıkışı bir grup taraftar tezahüratlarla karşıladı.

DAYIYA BAK!

Maçta sahaya girip Volkan Bayarslan`a yumruk atan O.M.`nin dayısı Yılmaz Taşkın konuştu... Taşkın "Ben o görüntüleri üzülerek izlemedim. Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar. Sen benim oyuncularımı sahada katledersen, 4 tane kırmızı kart gösterirsen, tüm dünya hakemleri eleştirirken sen hakem için hiçbir şey yapmazsan olacağı budur. 17 yaşındaki çocuğu durduramazsın. Bu olayı yeğenimden değil de Trabzon halkının yüzde 80`inden bekliyordum. Ben maçlara gitmiyorum, biliyorum gitsem yeğenim yapmazsa ben yapacağım" dedi.

Temsilcilerden TRABZONSPOR`a: Güvenlik sayısı az

Olayların adeta "geliyorum" dediği her halinden belliymiş! Maç öncesindeki diyaloglar bunu net bir şekilde gösteriyor... Saha içerisinde iki temsilci vardı. Ankara bölgesinden Emniyet Müdürü olan Yakup Aksoy ve Malatya bölgesinden Hüseyin Altuntoprak. Maç öncesi stattaki durumu gözlemleyen temsilcilerin Trabzonsporlu yöneticilerle sohbetinde "Güvenlik sayısı az" dediği öğrenildi. Ancak şifaen söylenen bu uyarının bordo-mavili yönetim tarafından maça çok az süre kalması nedeniyle dikkate alınmadığı belirtildi. Temsilciler bu diyalogu "O zaman maçı oynattırmasaydınız!" sorusu nedeniyle raporuna yazamayacağı, Trabzonspor yönetiminin de uyarı nedeniyle ceza alıp almayacakları konusunda endişe yaşadığı ortaya çıktı.

YILDIRIM`IN NOTU: 7.9

Tatil edilen maça damgasını vuranlardan olan hakem Bülent Yıldırım`ın, gözlemci tarafından tek bir hatası bulundu. O da Trabzonspor`un verilmeyen penaltısı... Bülent Yıldırım`ın notu 7.9.

TRABZON-FENERBAHÇE HUSUMETİNDE...

İŞTE 20 YILIN AĞIR FATURASI

 ˆ‚ 1996`da Trabzon şampiyonlukla birlikte çok şey kaybetti ...
 ˆ‚ 18 Aralık 2011: F.Bahçe, Kadıköy`de 1-0 kazandı, 135 bin TL ceza geldi.
 ˆ‚ 1 Nisan 2012: Trabzon`da 1-1 biten maçta Volkan`a çakı atıldı, Trabzon`a 2 maç seyircisiz oynama cezası aldı.
 ˆ‚ 15 Nisan 2012: F.Bahçe, Kadıköy`de 2-0 kazandı, Emre ırkçılıktan 3 maçtan ve hakaretten 2 ay ceza aldı.
 ˆ‚ 6 Mayıs 2012: Trabzon, Fener`e 3-1 yenildi, olaylarından 4 maç seyircisiz oynama cezası geldi.
 ˆ‚ 17 Şubat 2013: Trabzon`da Fenerbahçe 3-0 kazandı.
 ˆ‚ 22 Mayıs 2013: Türkiye Kupası finalini F.Bahçe 1-0 kazandı.
 ˆ‚ 10 Mart 2014: Trabzon`daki maç yabancı maddeler nedeniyle tatil edildi. 6 maç seyircisiz cezası geldi.
 ˆ‚ 7 Şubat 2015: Kadıköy`de 0-0 biten maçta Volkan hakaretten 4 maçtan men cezası aldı. Mahmut Uslu 45 gün hak mahrumiyeti.
 ˆ‚ 24 Nisan 2016: Trabzon`da hakeme saldırı oldu, maç tatil edildi en az 5 maç ceza yolda. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tatil Kararından 3 Dakika Öncesi 5 Hakem De Bülent Yıldırım`ı Uyardı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0