SAMSUN

Taşhan Yangınında Soruşturma Devam Ediyor

 
 383
Taşhan Yangınında Soruşturma Devam Ediyor - Samsun'un Vezirköprü İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Taşhan yangını konusunda adli soruşturmanın başladığını, gerekli araştırma ve incelemelerin devam ettiğini, soruşturma neticesinin halka açıklanacağını söyledi
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Vezirköprü İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Taşhan yangını konusunda adli soruşturmanın başladığını, gerekli araştırma ve incelemelerin devam ettiğini, soruşturma neticesinin halka açıklanacağını söyledi

Başkan İbrahim Sadık Edis, düzenlediği toplantıda 6 aylık icraatlarını anlattı. Bakan Edis yaptığı açıklamada, "Daha önce çalışmaları başlamış olan ilçemize doğalgaz alt yapısının döşenmesi bu güne kadar yaklaşık 80 km'lik bir çalışmayı tamamlamış olup eksik kalan mahallelerimiz için yeniden 2015 yılı Mart ayından itibaren doğalgaz altyapı çalışmalarına devam edilecektir. Yine ilçemiz gündemini uzun zamandır meşgul eden kanalizasyon çalışmaları da yavaş yavaş sona doğru yaklaşmakta olup, yaklaşan kış mevsimi nedeni ile bu çalışmalara bir müddet ara verilmiştir. Mevsim şartlarının uygun olduğu zamanlarda ara verilen çalışmalara devam edilecektir. İlçe merkezimizdeki kanalizasyon çalışması büyük oranda bitmiş olup bundan sonra üst yapı çalışma ve hizmetlerimize ağırlık verilecektir. Şehir merkezinde üst yapı çalışmalarımız çerçevesinde özellikle Kurban Bayramı öncesindeki süreçte parke kaplama ve yenileme çalışmalarına hızla ağırlık verilmiş olup şehir merkezindeki birçok sokak ve caddemiz yeni parke döşemesi yapılarak halkımızın kullanımına sunulmuştur. Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'ın destek ve katkılarıyla başlatılan beton ve asfalt yol çalışmalarımız başlamış durumda olup bundan sonra da hızla devam edecektir. Yine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'ın gayretleri ile Agrega Üretim ve Asfalt Plent Şantiyesi kurulmuştur" dedi.

Mahallelerde ara bağlantı, meydan, parke ve yaya yolları yapımının devam ettiğini anlatan Başkan Edis, şöyle konuştu: "Parke tesisi ve kum ocağı tesislerimizdeki üretim kapasitesinin arttılması çalışması sürdürülüyor. Park bahçe çalışmalarımız çerçevesinde şehir merkezinde 4 adet, diğer mahallelerimizde ise 10 adet park ve meydan düzenleme çalışması tamamlanmıştır. Şehir merkezinde 3 adet ( Taşkale, Tabakhane, Yeşilada mahalleleri), diğer mahallelerimizde 4 adet kültür evleri Cebeli, Avdan temeli atılıyor. Akören ve Taşlıyük tapu işlemleri devam ediyor. Kültür merkezi akustik ses sistemi ve iç dizayn 2 etap sözleşmesi müteahhit firma ile sözleşmesi imzalandı. Butik otel restoranımız ekim ayı sonunda hizmete açılıyor. Araç parkımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Göl Mahallesi pazar yeri 52 adet iş yeri inşaatımıza müteahhit firma başlandı. Yapımı sürüyor. Eğitime olan katkılarımız devam ediyor. Vezirsuyu Mesire Alanımıza 25 adet kır evinin yapılması sağlanacaktır. Ayrıca 72 hektar genişletilmesi çalışmalarımız devam ediyor."

TAŞHAN YANGINI

"İlçemizin en önemli tarihi miraslarından olan Taşhan'ımız maalesef 29 Eylül 2014 sabahı çıkan bir yangın sonucu büyük oranda hasar görmüştür. Bu konuda adli soruşturma başlamış olup gerekli araştırma ve incelemeler devam etmektedir. Soruşturma neticesi de tüm halkımıza açıklanacaktır" bilgisini veren Edis, "Tarihimizi ve ciğerimizi yakan bu olay bizi derinden üzmüştür. Ancak bizi ziyadesiyle üzen bir diğer konu bu durumdan kendilerine menfaat temin etmeye çalışan odakların ön plana çıkma çabasıdır. Bilinmelidir ki yeri ve zamanı geldiğinde bu odaklar karşısında usulüne ve kanunlara uygun hak arayışımız sürdürecektir. Amacımız bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da ilçemizin tarihi kültürel doğal güzelik ve varlıklarını öne çıkararak turizm açısından ilçemizi ön plana çıkarmak ve cazibe merkezi haline getirmek için çalışmaktır. Bu kapsamda Taşhan'ımız da başta hükümetimiz Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, Valiliğimiz ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve ilçe belediyemizin katkılarıyla en kısa zamanda ayağa kaldırılacaktır. Buna inancımız tamdır" şeklinde konuştu.

Son zamanlarda belediyecilik hizmetlerinin yürütülmesi sırasında personeli ve şahsının eleştirilerle karşı karşıya bırakılmaya çalışıldığını ifade eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "Bilinmelidir ki belediyecilik, hiç kimseye rant temin etme alanı olmadığı gibi, sırf birilerini memnun edici işlerin yapıldığı bir kurum da değildir" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Taşhan Yangınında Soruşturma Devam Ediyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0