SAMSUN

Taşçı'dan Yeşil Adım

 
 161
Taşçı'dan Yeşil Adım - Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçedeki yeşil alanların artması için başlattığı 'Yeşil Adım' uygulaması kapsamında ilk fidanları kendi elleriyle toprakla buluşturdu
Bafra Haber

 |  - Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçedeki yeşil alanların artması için başlattığı 'Yeşil Adım' uygulaması kapsamında ilk fidanları kendi elleriyle toprakla buluşturdu

Atakum ilçesinde yeni yapılacak binalarda daire ve dükkan sayısı kadar fidan dikme zorunluluğu getiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu kapsamda ilk fidanları toprakla buluşturdu. AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin'in yanı sıra Atakum Belediyesi Meclis Üyeleri ve AK Parti Atakum İlçe Kadın Kolları üyeleri de fidan dikimine katıldı. Uygulamanın ilk gününde 80 fidan dikildi.

"ATAKUM UYGULAMAYI SEVDİ"

Yeni yapılan binalarda daire ve dükkan sayısı kadar fidan dikimi yapılmaması halinde ruhsat vermeyeceklerini belirten Başkan Taşçı, vatandaşların bu uygulamaya büyük destek verdiğini belirterek, "Atakum sürekli gelişiyor. Bu gelişim içerisinde yeşil alanların yok olmaması, gelecek nesillere daha yeşil bir Atakum bırakmak için düğmeye bastık. Bu bağlamda ilçemizde yapılacak binalara daire ve dükkan sayısı kadar fidan dikme zorunluluğu getirdik. Bu kuralı yerine getirmeyenlere de kesinlikle ruhsat vermiyoruz. Atakum halkı bu uygulamayı sevdi. İnşaat sahipleri de bizi destekliyor" dedi.

"HERKES HAYRAN OLACAK"

Uygulamaya ilk etapta 800 fidan başvurusu geldiğini belirten Başkan Taşçı, "Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi bizi memnun etti. İlk fidanlarımızı da bugün vatandaşlarımızla birlikte toprakla buluşturduk. Eski binaların sahipleri de aynı heyecan içerisinde bizden fidan talep ediyor. Kısa sürede Atakum ilçesinde bakılan her noktada yeşil bir alan olmasını sağlayacağız. Atakum mavi ile yeşilin kucaklaştığı, tüm Türkiye'nin hayranlık duyduğu bir ilçe olma yolunda hızla ilerliyor. Attığımız bu önemli yeşil adım'ın devamı gelecek" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Taşçı'dan Yeşil Adım içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0