SAMSUN

Tarihi Kentler Birliği Heyeti Samsun'da

 
 385
Tarihi Kentler Birliği Heyeti Samsun'da - Samsun Büyükşehir Belediye ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, encümen toplantısı için Samsun'a gelen Tarihi Kentler Birliği üyelerine şehri gezdirdi
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, encümen toplantısı için Samsun'a gelen Tarihi Kentler Birliği üyelerine şehri gezdirdi

Tarihi Kentler Birliği Encümen Toplantısı 23 Ağustos Cumartesi(yarın) günü Samsun'da Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılacak. Tarihi Kentler Birliği Encümen üyeleri toplantı için Samsun'a geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara ile birlikte Samsun Kent Müzesi'ni ziyaret etti. Konuklarına burayı gezdiren Yılmaz, Tarihi Kentler Birliği toplantısıyla ilgili açıklama yaptı.

Yılmaz, "Bugün ÇEKÜL Vakfı'nın değerli başkanı Prof Dr. Metin Sözen hocamız misafirimiz, eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Tarihi Kentler Birliği'nin üyesi misafirimiz, hocalarımız var, bilim insanları var ve Tarihi Kentler Birliği'nin encümen toplantısı için Samsun'a teşrif ettiler. Encümen toplantımız yarın. Periyodik her ay yaptığımız olağan encümen toplantımız Ağustos ayı toplantısını Samsun'da yapacağız. Bu defa ki encümen toplantısına sadece encümen üyeleri değil, aynı zamanda onur kurulu üyelerini de davet ettik. Bugün, bu akşam, yarın sabaha kadar onur kurulu üyelerinden, eski valiler, bilim insanlarından oluşan yaklaşık 35-40 kişilik bir saygın bilim insanı Samsunumuza gelecekler. Onlarla yarın hem encümen toplantımızı yapacağız, hem de Samsunun tarihi kentler birliğinin önümüzdeki süreç içerisinde gerek Türkiye genelinde, gerekse de Samsun merkezli Karadeniz bölgesinde, tarihi kentler birliği olarak ele almamız gereken konuları tartışacağız. Bu konuların içinde sadece tarihi eserler yok örneğin, 19 Mayıs 1919 Atatürk'ün Havza'ya kadar giderken kullandığı yol gibi rotaların içine girdiği birçok tarihsel içeriği kimliği açığa çıkarılması, gereken tarihi mirasımızı tartışacağız, konuşacağız, bunları müzakere edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Yılmaz, heyetle birlikte Samsun turuna çıktı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tarihi Kentler Birliği Heyeti Samsun'da içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0