SAMSUN

Tanju Çolak'tan Derbi Yorumu

 
 128
Tanju Çolak'tan Derbi Yorumu - Eski milli futbolcu Tanju Çolak, pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde favorisinin yüzde 50 buçukluk oranla Fenerbahçe olduğunu söyledi
Bafra Haber

 |  - Eski milli futbolcu Tanju Çolak, pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde favorisinin yüzde 50 buçukluk oranla Fenerbahçe olduğunu söyledi

Samsun Dernekler Federasyonu'nun (SADEF) Samsun'un Canik ilçesinde gerçekleştirdiği kahvaltıya katılarak basın mensuplarına Fenerbahçe - Galatasaray derbisiyle ilgili açıklamalarda bulunan eski milli futbolcu Tanju Çolak, Fenerbahçe'nin yüzde 50 buçuk avantajlı olduğunu belirtti. Çolak, "Genelde her derbi öncesinde bir favori olurdu. Ama şöyle baktığımızda gazetelerin hiçbirinde şu daha avantajlı ya da şu favori yazamıyor. Ama şu bir gerçek: Bu maç öncesinde Galatasaray 4 puan önde Saracoğlu'na gidiyor. Tabi bu futbolcuları ister istemez biraz rahatlatır ve motive eder bana göre. Maça baktığımız zaman 'avantajlı kim' derseniz bana göre yüzde 50 buçuk Fenerbahçe" dedi.

"FAVORİ AZ DA OLSA FENERBAHÇE"

Çolak, sarı-lacivertli takımın iki haftadır gol yollarındaki pozisyonları hovardaca harcadığını ifade ederek, "Bu nedenle de iki haftada 5 puan kaybetti. Şu anda 4 puan avantajı olan bir Galatasaray var. Galatasaray yenilse bile 1 puan avantajı var. Galatasaray bundan yararlanıp kontra ataklara çıkar mı? Çıkar. Ama benim için önemli olan derbide huzur kaçmasın, kavga çıkmasın. İnsanlar keyifle zevkle bir maç izlesin. Çirkinlikler yaşanmasın istiyorum. Bu maçta da favori az da olsa Fenerbahçe. Seyirci avantajı var. Takım futbolu anlamında Galatasaray'dan bir nebze üstteler. Kendi sahalarında avantajları var. Bir de Galatasaray Saracoğlu'na gittiği zaman bugüne kadar aldığı bir galibiyet de yok. Tabi beraberlik Galatasaray için iyi bir netice, bu da bir gerçek. Ama en önemlisi de bu maçın her iki takım açısından da zor geçeceği gerçeğini unutmamak lazım. Yüzde 50 buçuk Fenerbahçe diyorum. Yüzde 51 demiyorum" diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM'A VE DUYGUN YARSUVAT'A TEBRİK

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın tribünde küfür edilmemesi yönünde bir çalışma başlatmasını değerlendiren Tanju Çolak, "Her iki kulüp başkanını da alkışlıyorum. Gerçekten olması gereken bu. Neyin peşindeyiz? Futbol bir şovdur, evrenseldir, futbolun rengi yoktur, dini yoktur. Herkes aynı forma altında, aynı çatı altında stadyuma gidip bağırır. O yüzden bu şov işini biraz yükseltelim, küfrü unutalım" şeklinde konuştu.

Pazar günü oynanacak maçın çok önemli olduğunu vurgulayan Tanju Çolak, "Her iki başkanın da bir araya gelip bunları söylemesi bence bir milat. İkisini de tebrik ediyorum. Yanaklarından, ellerinden öpüyorum. Yaptıkları şey çok doğru ve güzel bir şey. Geç kalınmışlık dahi olsa bunları bugün yapalım, yarınlara örnek olalım. Artık Türk toplumu güzel şeyler yaşasın, mutlu olsun. Bu dünyanın sonu değil, Barcelona, Real Madrid'i alkışlayıp elini sıkıyorsa niye Fenerbahçe, Galatasaray'ın elini sıkıp alkışlamasın ya da Galatasaray yapmasın? Güzel duygular bunlar, yapılması gerekenler. İnsanları mutlu eden şeyler. Türk insanının da mutluluğa ve huzura ihtiyacı var" değerlendirmesinde bulundu.

"İDAMSA İDAM EDİLMELİDİR"

Çolak, kadına yönelik şiddet olaylarına da değinerek, "Her gün kadınlarımız öldürülüyor. Buna bir an önce çözümü bulalım. İdamsa idam edilmelidir. Gerçekten çok üzülüyorum. Her gün bir televizyon kanalında 20 yaşında bir kızın öldüğünü görüyorum. Günah, onlar da insan. Annelerimiz var, canlarımız onlar. Neden bu kadar hunharca öldürmenin peşinde oluyor bu toplum. Toplum bu kadar mı kötü oldu, bu hale mi geldik? Buna da dikkat etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tanju Çolak'tan Derbi Yorumu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0