GÜNDEM

Suriyeli Diya Kazem Tatilde Çalışıyor

 
 723
Suriyeli Diya Kazem Tatilde Çalışıyor - Esat yönetimindeki Suriye`de yaşanan savaş ve çatışmalardan kaçarak Türkiye`de akrabaları bulunan Bafra ilçesine yerleşen Kazem Ailesi`nin oğulları, Suriye doğumlu Diya Kazem, Küsader Başkan Yardımcısı ve gazeteci Oktay Zerrin`i dernekte ziyaret etti.
Bafra Haber

 |  - Esat yönetimindeki Suriye`de yaşanan savaş ve çatışmalardan kaçarak Türkiye`de akrabaları bulunan Bafra ilçesine yerleşen Kazem Ailesi`nin oğulları, Suriye doğumlu Diya Kazem, Küsader Başkan Yardımcısı ve gazeteci Oktay Zerrin`i dernekte ziyaret etti.

 Bafra Kaymakamı Halis Arslan`ın Bafra`daki Suriyeliler için verdiği bir iftar yemeğinde Diya Kazem ailesi ve Suriyeliler adına bir konuşma yapmış ve Kaymakam kendisine bir hediye vermişti. Bafra İmam Hatip Ortaokulu`nda tahsiline devam eden Diya Kazem, okul tatilinde boş gezmek yerine bir iş yerinde çalışmayı tercih ettiğini belirterek şunları söyledi: "Ailem Türkçe bilmiyor. Ben az çok biliyorum.

Kitap Okumayı seviyorum. Örneğin; roman, macera, öykü, hikaye, masal ve şiir kitaplarını seviyorum. Suriye`de Arif Tuhan Okulu`nda 4 yıl okudum. Okul tatilinde bir işe girip vaktimi bu şekilde değerlendirmek istedim." Oktay Zerrin de Diya Kazem`i bu güzel tavrından dolayı tebrik edip başarılar diledi. Diya Kazem daha sonra okumak amacıyla, Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği(KÜSADER)Kitaplığı`ndan, Gaziantep Şahinbey ilçesinde bir okulda müdür olarak görev yapan ve bir süre önce piyasya yeni çıkan "Bana Aşkımızı Anlat" kitabının yazarı, şair, tv sanat, kültür ve edebiyat programları yapımcısı Zekeriya Efiloğlu`na ait "Eğitim Her Kapıyı Açar" adlı bir kitabı seçip aldı ve okumak amacıyla evine götürdü. İftar sonrası gerçekleşen bu ziyaret ikramlarla sona erdi. Haber Merkezi-Bafra

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Suriyeli Diya Kazem Tatilde Çalışıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0