ULUSAL

Suriye`deki Işid Hedefleri Vuruluyor

 
 385
Suriye`deki Işid Hedefleri Vuruluyor - ABD ve müttefiği Arap ülkeleri, Suriye`deki IŞİD hedeflerini havadan vuruyor.
Bafra Haber

 |  - ABD ve müttefiği Arap ülkeleri, Suriye`deki IŞİD hedeflerini havadan vuruyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, ABD ve aralarında Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Ürdün ve Birleşik Arap Emrilikleri`nin de bulunduğu müttefik devletlerin Suriye`deki IŞİD hedeflerini havadan ve karadan vurmaya başladığını duyurdu.

Amerikan savaş uçakları ve denizden atılan Tomahawk füzeleriyle başlatılan saldırılarla Suriye'deki IŞİD hedefleri vurmaya devam ediliyor. Hava saldırılarının ABD ve müttefiki devletler tarafından gerçekleştirilmeye devam edildiğini duyuran Pentagon, detayların daha sonra açıklanacağını duyurdu.

ABD, IŞİD'e 30 kadar hava saldırısı düzenledi ve bu hava saldırılarının 20'si IŞİD militanlarının kontrolündeki Rakka kentini hedef aldı. Amerikan medyası ise en az 20 hedefin vurulduğunu ve hava saldırılarının çoğunlukla IŞİD`in kontrolünü ele geçirdiği Rakka ve Tabka yakınlarına yapıldığını duyurdu. IŞİD ve diğer militan grupların 2013 Mart ayından bu yana kalesi olan Rakka'yı hedef alan hava saldırılarında savaş jetleri, bombardıman uçakları ve Tomahawk seyir füzelerinin yanı sıra F-22 Raptorları da kullanıldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi konu ile ilgili, uluslararası koalisyonun Rakka'da ve Tabka'nın yakın ilçelerinde IŞİD mevzilerini, baz istasyonlarını ve kontrol noktalarını vurarak Tel Abya ve Ayn İsa`daki militanlarının öldürüldüğünü açıkladı. Pentagon Sözcüsü Tuğamiral John Kirby, hava saldırılarını onaylayan tweetinde "Amerikan birlikleri ve müttefik kuvvetler savaş uçakları, bombardıman uçakları ve Tomahawk füzeleriyle Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmaya başladı"    dedi. Bir Amerikan yetkilisinin yaptığı açıklamada, IŞİD'e yapılan saldırılarına destek veren Suudi Arabistan, Katar, Ürdün, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin hava saldırılarındaki kesin rolünün hala net olmadığını belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanlığının, ABD'nin hava saldırıları ile ilgili Suriye hükümetinin bilgilendirildiğini aktaran devlet televizyonu "ABD, Amerikan birliklerinin Rakka'da IŞİD'e karşı hava saldırısı düzenleyeceğini Suriyeli milletvekillerine bilgilendirdi"    açıklamasını yaptı. Amerikan savaş uçakları Irak`taki IŞİD mevkilerini Ağustos ayı başlarında vurmaya başlamıştı. Suriyeli aktivistler ise Rakka ve İdlib valiliklerinde patlama meydana geldiğini raporladı. Aynı zamanda sosyal medyada yer alan bir videoda oldukça büyük bir patlamanın geceyi aydınlattığı görülüyor.  

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Suriye`deki Işid Hedefleri Vuruluyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0