BAFRA

"BAFRA OVASI'NIN SULAMA SONRASI GELECEĞİ" PANELİ

   |   
 152
"BAFRA OVASI'NIN SULAMA SONRASI GELECEĞİ" PANELİ - Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) Gönüllü Bafra Temsilciğili tarafından organize edilen 'Bafra Ovası'nın Sulama Sonrası Geleceği' konulu panel, Belediyesi  Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) Gönüllü Bafra Temsilciğili tarafından organize edilen 'Bafra Ovası'nın Sulama Sonrası Geleceği' konulu panel, Belediyesi Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi.

19 Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gülümser'in başkanlık ettiği panele, Bafra Belediye Başkanı Hasan Aslan, İlçe Kaymakamı Hayati Soylu, Tarım İl Müdürü Mehmet Taşan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelde bir konuşma TEMA Bafra Temsilcisi Süleyman Özata, ülke genelinde 'Türkiye Çöl Olmasın' sloganıyla erozyona karşı başlatılan mücadelede herkesten destek beklediklerini söyledi. Özata, "Ülkemizde topraklarımızı korumak için büyük savaşlar verildi. Kurtuluş Savaşı'nda ülkemizin sınırları çizildi. Ancak, şimdi 2. Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış bulunuyoruz. Çünkü, erozyon sebebiyle her yıl 500 milyon ton toprağımızı kaybediyoruz. Bir yılda kaybettiğimiz toprakla Kıbrıs Adası'nın yüzeyini 10 cm kalınlığında kaplamak mümkün. Bu işin şakaya gelir tarafı yok." diye konuştu.

Prof. Dr. Ali Gülümser ise Bafra Ovası'nın sulama sonrası geleceğinin çok parlak olduğunu belirterek, Bafra'da sanayinin gelişmesi için önce tarımın gelişmesi gerektiğini ifade etti. Yaklaşık 146 bin hektarlık bir alana sahip olan Bafra Ovası'nın 76 bin hektarının ekilebildiğini, 47 bin hektarının da başlatılan projeler çerçevesinde sulanabildiğini anlatan Prof. Dr. Ali Gülümser, "Varolan topraklarımızın en iyi şekilde korunması ve muhafaza edilmesi için verim artırıcı çalışmaların başlatılması gerekir. Bafra'nın daha iyi kalkınması Bafra Ovası için başlatılan sulama projesinin tamamlanmasıyla mümkün olur. Ancak, sağlıklı bir sulamanın olması için de çiftçilerin bilinçli tarım yapması gerekir. Bu konuda üniversitelere, tarım müdürlüklerine ve ziraat mühendislerine büyük görevler düşmektedir" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • "BAFRA OVASI'NIN SULAMA SONRASI GELECEĞİ" PANELİ içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0