GÜNDEM

Sosyal Yardımlaşma`dan Bayındır Ailesine Anahtar Teslim Ev

 
 108
Sosyal Yardımlaşma`dan BayındırAilesine Anahtar Teslim Ev - Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan evin anahtar teslimi yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan evin anahtar teslimi yapıldı.

Programa, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkan Vekili Salih Helvacı, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Serkan Savaş, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hakan Arıkan, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, daire müdürleri katıldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan evin anahtar teslim töreninde konuşan Bafra Kaymakamı Halis Arslan, "Buraya teşrif eden herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm protokol burada, o bakımdan bu güzel evi hayır duaları ile açacağız.
Şerife Bayındır`ın evindeyiz bu evde 2 tane yatalak hasta bakıyor. Bizim ev yapma kriterlerimizde evinde yatalak ve yaşlı olacak demiştik. Bu yüzden de Şerife Bayındır`ı aslında annelerin annesi seçmek lazım.

Biz bugüne kadar 19 evin çatısının onarımı yaptık. 1 tane Esençay Mahallesine konteynır ev yaptık ve 61 tane evin yapımına yardım ettik. İnşallah bu sayılar gün geçtikçe artacaktır. Bu evin Bayındır ailesine hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Fon kurulunun 2013-8 kararı ile tam tapu kaydı almak şartı ile evde yaşlı ve engelli olması durumunda Betonarmede 25.000TL. , Prefabrik de ise 20.000TL. yardım yapılıyor. Ev onarımı için son 5 yıldır onarılacak evde oturma şartıyla 7.500 yardım yapılıyor.

2015 yılında Vakfımız hedef kitlesinden 13.504 kişiye 4.5 milyon TL. aile yardımı yapılmıştır. Fakire aş, işsize iş, hastaya ilaç olmuştur. Bazen afetzedelere ilk can suyu, bazen yangına karasu, bazen kimsesizlere kimse, hastalara derman olmuştur. Bugün burada görüleceği gibi evsiz ve barksıza yuva olmuştur. Yine küçük bir yardımla aile ekonomisini canlandıracak yardımlar yapılmaktadır. Mağdurlara, evsiz kalanlara, amacımız hastalığa yakalananlara can simidi, tutunacak dal olmuş ve bu kişilerin dualarına mazhar olmuştur "  dedi. 

Teslim töreninde anahtar teslimini Bafra Kaymakamı Halis Arslan Şerife Bayındır`a yaptı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Sosyal Yardımlaşma`dan Bayındır Ailesine Anahtar Teslim Ev içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0