SAMSUN

Son 12 Yılda 2.3 Milyar Tl'lik Ulaştırma Ve Haberleşme Yatırımı

 
 350
Son 12 Yılda 2.3 MilyarTl'lik Ulaştırma Ve Haberleşme Yatırımı - AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, "Samsun'a son 12 yılda 2
Bafra Haber

 |  - AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, "Samsun'a son 12 yılda 2

3 Milyar TL ulaşım ve haberleşme yatırımı yapıldı" dedi.

AK Parti'nin 'Yol medeniyettir' anlayışı içinde yol yapımının ülkenin refah seviyesine sağlayacağı katkıyı düşünerek hareket ettiğini belirten Fuat Köktaş, "Dünyayla entegre olmanın birinci yolu karayoluydu. 'Yol'un medeniyet düzeyini belirleyen en önemli etken olduğu gerçeğini gözettik. Karayollarımıza yaptığımız yatırımların ülkemize ve insanımıza artı değer olarak döneceğini biliyorduk. Bölünmüş yollarda güven ve huzur içinde seyahat etme özgürlüğünü insanımıza sunduk. Ne yapıldıysa, vatandaşımız için yapıldı. Bölünmüş yollar sayesinde şehirlerarası seyahatlerde can ve mal kaybında önemli ölçüde azalma sağlandı. Bir örnek vermek gerekirse, Kavak - Çakallı yolu adeta ölüm yoluydu. Her zaman o bölge de kazalar, can kayıpları oluyordu. İşte yapılan duble yollarda bu kazaların oranları düştü. Samsun'un yol ağını genişletirken ulaşımda güvenlik ve kolaylık amacıyla alt yapı ve iyileştirme çalışmaları hız kesmeden devam edildi. 2002-2013 yılları arasında 77 kilometre BY-BSK yapımı, 1.557 yol asfalt çalışması, 32 adet köprü yapımı, 4 adet kaza kara noktası yapımı, 163 km oto korkuluk yapımı çalışması yürütüldü" diye konuştu.

Karayollarının bu süreç içinde yeniden yapılandırıldığını, zaman ve yakıt tasarrufu yönünden ülke ekonomisine büyük katkı sağlandığını ifade eden Başkan Köktaş, "Samsun'un diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 375 kilometreye; ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yollarını 424 kilometreye uzatıldı. Böylece kente erişimi daha hızlı ve güvenli hale getirildi. Samsun'daki karayolu ağı 799 kilometreye ulaştırıldı. Ülke geneline yayılan bölünmüş yol seferberliğinden Samsun da yararlandı. Samsun'a 2002 yılına kadar 120 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2002-2013 yılları yapılan bölünmüş yol ile birlikte Samsun'un toplam bölünmüş yol mesafesi 298 kilometreye çıkarıldı. Yine bir örneği hatırlatmak istiyorum. Geçmiş dönemlerde Bafra-Samsun yolu hem zamandan hem de yakıttan vatandaşlarımızın büyük kayıpları oluyordu. Recep Tayyip Erdoğan iktidarı 2 yıl içinde Samsun - 19 Mayıs yolu, 3. yıl içinde ise 19 Mayıs - Bafra yolu etabını Bafralıların hizmetine sundu. Yetmedi Bafra- Alaçam, Alaçam-Yakakent, Alaçam-Gerze ve Dikmen yollarını da hemen ulaşıma bağlandı. İşte bu ulaşım yatırımları ile 2003 yılından bu yana yapılan bölünmüş yollar sayesinde; yaralanmalı, ölümlü ve maddi hasarlı kaza sayısında önemli ölçüde azalma sağlandı" şeklinde konuştu.

Samsun'da demiryoluna yapılan yatırımların devam ettiğini söyleyen Başkan Köktaş, "Ulusal demiryolu ağımızın Karadeniz bağlantısını sağlayan Ankara-Amasya-Samsun demiryolu hattını 285 km'ye çıktı. Yüksek standartlı hat haline dönüştürülme çalışmaları devam eden hat bağlantısı uzatılarak Kırıkkale-Çorum-Samsun hattına uzanacak" açıklamasında bulundu.

Yeni nesil teknolojilere erişimin sağlanması için GSM ve internet yatırımlarına büyük bütçe ayrıldığını, PTT'yi çağdaş bir anlayışla yeniden yapılandırıldığını dile getiren Başkan Köktaş şöyle devam etti: "Mobil teknolojilerde Türkiye'ye çağ atlattık. Mobil teknolojilerde Türkiye'ye çağ atlattık. İnşa ettiğimiz geniş bant internet altyapısı sayesinde Samsun'da, 2004 yılında 2 bin 338 olan ADSL abone sayısı 2013 yılında 84 bin 785'e ulaştı. Daha hızlı ve ekonomik internet bağlantısı için bin 587 kilometre olan fiber optik kablo uzunluğunu 2 bin 879 kilometreye uzattık. PTT çağı yakaladı, 2002 yılında 16, bugün ise 76 iş yerinin tamamında online hizmet verilmekte. 2002 yılında 7 kurum/kuruluşa ait iş ve işlemler yapılırken bugün 241 kurum/kuruluşa ait iş ve işlemler yapılmaktadır. Toplam 613 çalışanı ile PTT Samsunluların hizmetinde; tüm noktalarda emekli maaşları ödenmektedir. Gelemeyecek durumda engelli ve yaşlıların ayağına PTT gitmekte, ödemelerini konutlarında teslim etmektedir. Yeni konsepti ile 60 Pttbank Samsunluların hizmetinde hiç bankanın olmadığı 19 yerleşim yerinde sadece Pttbank ile halka verilmekte hizmetindedir. 30 Pttmatik ile 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunulmakta. Şubelerimize gelemeyecek durumda olan engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın ayağına PTT gitmektedir. Ödemelerini konutlarında teslim etmektedir. Tüm noktalarda emekli maaşları ödenmektedir."

Başkan Köktaş açıklamasını şöyle tamamladı: "Samsun-Çarşamba Havalimanı son 12 yılda yapılan yatırımlarla birlikte artık daha fazla yolcuya hizmet veriyor. Bu artış şehrin ekonomisine de katkı sağlıyor. 2 milyon yolcu kapasiteli Çarşamba-Havalimanı'nda; 2003 yılında iniş-kalkış yapan 2 bin 384 uçak ile 171 bin 640 yolcu taşınırken 2013 yılında iniş-kalkış yapan 10 bin 662 uçak ile 1.2 milyon yolcu taşınmıştır."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Son 12 Yılda 2.3 Milyar Tl'lik Ulaştırma Ve Haberleşme Yatırımı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0