GÜNDEM

Solgun: "Tütün Deyince Sigara Akla Gelmesin"

 
 59
Solgun: "Tütün Deyince Sigara Akla Gelmesin" - Tütün Üreticileri ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şehmus Solgun, "Tütün deyince akla sigara gelmesin" dedi
Bafra Haber

 |  - Tütün Üreticileri ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şehmus Solgun, "Tütün deyince akla sigara gelmesin" dedi

Bafra Ziraat Odası`nda oda başkanı Osman Tosuner ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Tütün Üreticileri ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şehmus Solgun, tütün üreticilerine destek verilmesini istedi. Solgun, "Samsun`da yaklaşık 9 bin 700 üreticimiz bulunuyor. 91 bin hektar alanda tütün üretimi yapılıyor. 112 ülkede tütün üretimi yapılırken, 111 ülkede tütün üreticisine destekler sağlanmaktadır. Ama maalesef ülkemizde tütün üreticine destek sağlanmamaktadır. Türk tütünü dünyanın en kaliteli tütünüdür ve dünyada ilk 5 ülke arasında yer alan oryantal olarak ABD Virjinya tütünü ile mücadele eden kalitededir. Üreticilerimiz ve firmalarımız da mağdur etmeyeceğimiz şekilde desteklerin sağlanmasını istiyoruz. Ciddi bir tütün üreticisi potansiyelimiz var. 70 bin üretici aile geçimini tütünle sağlamaktadır. Ülkemizin tütün üretimi yapılan 26 ilin üretim yapılan birçok bölgesinde, özellikle Ege Bölgesi`nde Tavas, Kale civarında hocalarımızın araştırmaları sonucunda tütün dışında kırsal kıraç toprakta hiçbir şey yetişmiyor. Tütünün alternatifi olmadığı için, geçimini tek tütünle sağlamaktadır. Bu üreticilerimize destekler sağlanılmalıdır. Ülkemiz 80 bin ton tütün ithal ediyor. Bu ithalatı azaltmak adına elimizden gelen çalışmaları sergileyeceğiz. Bunun için de üreticilerimizle sık sık bir araya geleceğiz. Üretici ve firmalarımızın sorunları ne ise yetkili yerlere götüreceğiz. Üreticilerimizin yüzü gülmesi için çalışmalarımızı yapacağız" diye konuştu.

"TÜTÜN DEYİNCE SİGARA AKLA GELMESİN"

Türk tütününün yağ oranının yüzde 35-45 olduğu bilgisini veren Solgun, "Tütün deyince akla sadece sigara gelmesin. Tütün birçok ilaç firmaları tarafından kullanılmaktadır. Özellikle zirai ilaç fabrikalarında kullanılmaktadır. Parfüm çeşitleri, kolonya fabrikalarında kullanılmaktadır. Kar kış demeden her yeri gezeceğiz, sorunları çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.

Bafra Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tosuner ve yöneticilerle bir araya gelen Solgun, burada çalışmalar hakkında bilgi verdi. Solgun, Bafra Ziraat Odası tarafından kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Şehmus Solgun`un ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ise tütündeki sorunların çözümü konusunda katkı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Solgun: "Tütün Deyince Sigara Akla Gelmesin" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0