SAMSUN

Soğuksu'da Kentsel Dönüşüm Görüşmeleri Sürüyor

 
 317
Soğuksu'da Kentsel Dönüşüm Görüşmeleri Sürüyor - Canik Belediyesi, Soğuksu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında vatandaşlarla ön görüşmelerini sürdürüyor
Bafra Haber

 |  - Canik Belediyesi, Soğuksu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında vatandaşlarla ön görüşmelerini sürdürüyor

Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşümü olan Kuzey Yıldızı Projesi'ne imza atan Canik Belediyesi, Soğuksu Mahallesi'nde de modern bir yaşam alanı oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Canik Kültür Merkezi'nde mahalle halkıyla ön görüşmeler devam ederken, vatandaşların dönüşüme yüzde 70 oranında onay vermesi halinde bölgede yerinde kentsel dönüşüm uygulanacak. Görüşmelerin olumlu geçtiği ve vatandaşların büyük bölümünün kentsel dönüşüme olumlu yaklaştığı bildirildi.

"MODERN BİR YAŞAM ALANI OLACAK"

"Türkiye büyürken, bölgesel ve küresel güç olurken vatandaşlarımızı sağlıksız yapılara mahkum edemeyiz" diyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kentsel dönüşümü vatandaşlarımızın da rızasını alarak yapıyoruz. Mesele bina yaparken milletin gönlünü de yapmak, bir ufuk çizebilmektir. Hak sahibi vatandaşlarımızı insanca yaşayabilecekleri konutlara kavuşturmak istiyoruz. Bizim için öncelikli olan insanlarımızın can ve mal emniyetleridir. Kuzey Yıldızı'nda vatandaşlarımızın yüzde 86 gibi yüksek bir oranda onayını aldık. İnşallah Soğuksu'da da yüzde 70 destek bulacağımıza inanıyorum. Bunu sağladığımızda bu mahallemiz içerisinde bütün sosyal donatıları bulunan modern bir yaşam alanına kavuşacak" dedi.

"HER İNSAN BİR CİHANDIR"

Vatandaşların da desteğiyle Canik'i yeniden inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Genç, "Şehrin yapısı, mimari özellikleri, parkları ve meydanlarının insan yaşamı üzerindeki yansımaları, yadsınamaz bir gerçekliktir. Parkları, meydanları, oyun alanları, ibadet ve sosyal alanları yeterli olmayan veya erişilebilir nitelikte olmayan şehirlerde insanların sosyalleşmesinden, sosyal dayanışmadan söz edilemez. Cadde ve sokakları insan ve araç trafiğini taşımayan, araç park alanları bulunmayan veya yetersiz olan şehirlerde yaşamak çok zordur? Karmaşık bir şehirde yaşayan insanların psikolojisi, davranışları ve sosyokültürel gelişimi de olumsuz etkilenir. Biz yerinde kentsel dönüşümle insanlarımıza insanca yaşam imkanı sunmak istiyoruz. Çünkü bize göre her insan bir cihandır" diye konuştu.

Soğuksu halkının dönüşüm konusunda duyarlı olacağına inandığını belirten Genç, "Benim vatandaşım, benim Canikli kardeşim, en iyi konutlarda, en sağlıklı konutlarda, en sağlam konutlarda, korkmadan, tedirgin olmadan oturma, yaşama hakkına fazlasıyla sahiptir. Hiç kimsenin derme çatma evlerde yaşamasına razı olamayız. Kendimiz için istemediğimizi kardeşlerimiz için isteyemeyiz, anlayışımız bu. Hiç kimsenin, üzerine yıkılacak gibi eğreti duran konutlarda yaşamasına göz yummayız. Ne yapıyorsak, halkımız için, Canik için yapıyoruz. Kentsel dönüşümle çürümüş bir sistem ortadan kalkıyor. Yoksulun hep yoksul, zenginin de hep zengin kalması üzerine inşa edilmiş bir sistemi tersine çeviriyoruz. İnşallah Soğuksu'da da, Kuzey Yıldızı Mahallemizde olduğu gibi rekor düzeyde bir kentsel dönüşüm desteği bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Soğuksu'da Kentsel Dönüşüm Görüşmeleri Sürüyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0