GÜNDEM

Şoför Esnafının Src Çilesi

 
 1030
Şoför Esnafının Src Çilesi - Karayollarında taşımacılık faaliyetinde bulan minibüs ve kamyon sürücülerine SRC zorunluluğu getirildiğinden beridir sorunlar ve çile bitmiyor.
Bafra Haber

 |  - Karayollarında taşımacılık faaliyetinde bulan minibüs ve kamyon sürücülerine SRC zorunluluğu getirildiğinden beridir sorunlar ve çile bitmiyor.

 SRC belgesi alamayan sürücü esnafı işini yapamaz hale geldi. SRC belge sınavına giren sürücüler belge alma sürecinin uzunluğundan dolayı belgesiz trafikte yakalandıklarında yüksek cezalar ödüyor.
Samsunun Yakakent ilçesindeki 150 kadar şoför mağdur durumda ve araçlarına binemez hale geldi. Bu durumdan son derece rahatsız olan sürücüler böyle giderse seslerini duyurmak için yol kesip eylem yapacaklarından bahseden sürücüler devletin ilgili birimlerinden yardım istiyor.

SORULAR ÇOK ZOR

Sınavların çok zor olduğundan yakınan çoğu ilkokul ve ortaokul mezunu sürücüler 40 yıl uğraşsalar kazanamayacaklarını bildiriyorlar. Kursların tam bir para tuzağı ve sınavı kazandırmaktan uzak, hocaların yetersiz olduğunu bildiren şoförler:  "Kazanmak imkânsız biz bu saatten sonra meslek değiştiremeyiz çoluğumuz çocuğumuzla aç kalırız. Mutlaka yeni düzenlemeler gerektiğini ısrarla vurguluyorlar."

SINAV ARALARI ÇOK UZUN

"Sınavı kazanamayanlar diğer sınav dönemine kadar (4 ay) araçlarımızla çalışmadan bekleyemeyiz. Bizler araçlarımızla çalışmak zorundayız. Herkesin borcu harcı, ekmek davası var. Bu nasıl adalet diyerek isyan ediyor. En azından sınav sonucu bekleyenlerin tespit edilip hiç olmazsa çalıştıkları dönemde trafik cezalarından muaf olmaları gerektiğinin altını çiziyorlar."

Röportaj: Murat Demir-Yakakent

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Şoför Esnafının Src Çilesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0