GÜNDEM

Sinoplular Derneği`nden `tirit Yemeği` Günü

 
 49
Sinoplular Derneği`nden `tirit Yemeği` Günü - Bafra Sinoplular Derneği Sinop Yemek Kültürünü tanıtmak için ``Tirit Yemeği`` günü düzenledi. Bafra Belediyesi Asırlık Büyük Parkta düzenlenen etkinliğe katılım yüksek oldu.
Bafra Haber

 |  - Bafra Sinoplular Derneği Sinop Yemek Kültürünü tanıtmak için ``Tirit Yemeği`` günü düzenledi. Bafra Belediyesi Asırlık Büyük Parkta düzenlenen etkinliğe katılım yüksek oldu.

Bafra Sinoplular Dernek Başkanı Sadettin Kutlu yaptığı konuşmada,’’Bafra Sinoplular Derneği olarak düzenlemiş olduğumuz Tirit Yemeği Gününe hoş geldiniz.
Değerli misafirlerimiz derneğimiz Sinoplular arasında birlik ve beraberliğimizi yardımlaşma duygumuzu kuvvetlendirmek, Sinop`a has kültürümüzü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla kurulmuştur.
Bu amaçla derneğimiz kurulduğundan bu güne kadar üyelerimiz arsında kaynaşmayı sağlamak birlik ve beraberliği güçlendirmek için; "iftar yemeği, keşkek günü, tanışma toplantıları ve çay partileri gibi" çeşitli sosyal faaliyetler düzenlemektedir.
Üyelerimizin çeşitli ihtiyaçlarını gidermek, her türlü güç anlarda yanlarında olmak problemler varsa onları çözmek için çalışmaktadır. Bu güne kadar bu konularda birçok üyemize yardımcı olunmuştur. Memleketimizin çeşitli yerlerinden Bafra`mıza gelen hemşerilerimize yardımcı olunduğu gibi, okuyan öğrencilerimize de destek sağlanmıştır.
İnsanlık yararına çalışmalarını sürdüren demeğimiz Türk Kızılay`ına toplu kan bağışında bulunarak bu konuda da hassasiyetini göstermiştir.
Sinop`un Çeşitli il ve ilçelerinden gelerek Bafra`ya yerleşen hemşerilerimiz, Sinoplu olmanın yanında Bunda sonra da Bafralıdırlar. Bafra`nın gelişmesi ve güzelleşmesi için çalışmaktadırlar. Bu nedenle, geçtiğimiz günlerde bir grup aydın ve ileri görüşlü kişilerce başlatılan "fakültemizi istiyoruz" kampanyasına da toplu olarak destek verilmiştir.
Bundan sonraki çalışmalarımızda belirlediğimi/ programlar çerçevesinde devam edecektir.’’dedi
Programa katılan bürokratlarında söz aldığı Tirit Gününde Birlik ve Beraberlik Mesajları verildi.
Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ise yaptığı konuşmada,’’Bafra Sinoplular Derneğinin Sinop Yemek Kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için hazırladıkları ‘’Tirit Yemeği Günü’’ programı harika bir düşünce. İşte insanlarımızın örf, adetlerini unutmaması ise ayrı bir duygudur. Bu tür etkinliklerin artarak sürmesi gerekir. Dernekçilik sadece oturulan bir yer olarak düşünülmemelidir. Yapılan etkinliklerle bir araya gelip, hem tanışma hem de yardımlaşma kültürünü geliştirmek gerekir.’’diyerek sözlerini tamamladı.
Program masalara dağıtılan Sinop’a özgü ‘’Tirit Yemeğinin’’ yenmesi ve Piyanist Oruç’un harika müziği, Solist Muzaffer Ermiş, Nail Hacıhafızoğlu’nun güzel şarkılarının okunması ile sona erdi.
‘’Tirit Yemeği Günü’’Programına Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni,Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz,Bafra Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer,Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş,İl Genel Meclis Üyesi Bünyamin Duran,Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Av.İbrahim Semiz,Samsun Sinoplular Dernek Başkanı Gülser Övet Kesimal ile çok sayıda davetli katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Sinoplular Derneği`nden `tirit Yemeği` Günü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0