ULUSAL

Sınır İhlali Yapan Uçağı Tsk Düşürdü!

 
 142
Sınır İhlali Yapan Uçağı Tsk Düşürdü! - Genelkurmay Başkanlığı kaynakları, Suriye sınırında sınır ihlali yapanuçağın Su 24 tipi Rus uçağı olduğu kaydedildi.
Bafra Haber

 |  - Genelkurmay Başkanlığı kaynakları, Suriye sınırında sınır ihlali yapanuçağın Su 24 tipi Rus uçağı olduğu kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığı kaynakları, Suriye sınırında sınır ihlali yapanuçağın Su 24 tipi Rus uçağı olduğu kaydedildi.

Kızıldağ bölgesine düşen uçağın hangi ülkeye ait olduğu henüz bilinmiyor. Uçakta bulunan iki pilotun ise paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtildi. 

TSK: DÜŞÜRÜLEN UÇAK BEŞ DAKİKADA 10 KEZ UYARILDI

TSK Kızıldağ bölgesine düşen uçağın beş dakikada 10 kez uyarıldığını bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri`nin internet sitesinde yapılan açıklama şu şekilde:

24 Kasım 2015 tarihinde saat 09.20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak defalarca (beş dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal etmiştir.

Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24`te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL HULUSİ AKAR`DAN BİLGİ ALDI

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile görüşerek bilgi aldı. 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU`NUN TALİMATI İLE NATO, BM VE İLGİLİ ÜLKELER NEZDİNDE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNULACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun talimatı ile NATO, BM ve ilgili ülkeler nezdinde Dışişleri Bakanlığı tarafından gerekli girişimlerde bulunulacağı açıklandı.

Sınır ihlali yapan bir savaş uçağının, Türk savaş uçakları tarafından düşürüldüğü öğrenildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun talimatı ile NATO, BM ve ilgili ülkeler nezdinde Dışişleri Bakanlığı tarafından gerekli girişimlerde bulunulacağı açıklandı. Çankaya Köşkü`nde pazar günü yapılan güvenlik toplantısında sınır ihlallerine karşı her türlü önlemin alınması talimatı verilmişti. Başbakan Davutoğlu`nun aynı günkü açıklamasında da `Türkiye`ye karşı bir eylem olursa gereğini yaparız` ifadeleri yer almıştı.  

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Sınır İhlali Yapan Uçağı Tsk Düşürdü! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0