ULUSAL

'Şikenin Kralını Galatasaray Yapmıştır'

 
 155
'Şikenin Kralını Galatasaray Yapmıştır' -
Bafra Haber

 |  - 

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Antalyaspor'a 4-2 mağlup oldu. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Antalyaspor'u galibiyetinden dolayı kutlayarak, "Antalyaspor yendi, tebrik ediyorum. Bizim takım da kötü oynadı yenildi. Daha uzun zaman var. Kendilerine gelirler. Bugün inşallah bundan ders çıkartırlar, bundan sonraki maçları kazanırlar" şeklinde konuştu.

Ligin gergin bir atmosferde devam ettiğini belirten Yıldırım, yardımcı hakem Cem Satman'la ilgili en ufak bir tepki vermediklerini söyledi. Yıldırım, "Cem Satman'la ilgili ne dendi. Antep'te bizim maçta orta sahada Hasan Ali'nin kırmızı kartla atılmasından sonra birisi telefon etmiş dediler ve demiş ki sakın son adam kuralı uygulama yazıya hakemlere ne yapın. Yanlış hareket yaptı, kasti faul ondan attık diye yazın dediler. Bunu gazetede yazdılar. Bunu yazanlarda eski hakemler. Kim olduğunu söylediler. Cem Satman'ın. Bugün maça tayin edildi. Biz en ufak bir tepki koymadık" diye konuştu.

"HAKEM MAÇI İYİ Mİ YÖNETTİ SİZ KARAR VERİN"

Mücadelenin ilk 15 dakikasında yardımcı hakem Satman'ın 3 hata yaptığını savunan Aziz Yıldırım, yan çizgideki hakemin faul verdiğini ancak kendisinin oynattığını söyledi. Yıldırım, "Fernandao'ya faul yapıldı ancak hakem tam tersini verdi. Bir de ofsaydı da kaçırdı. Yani ne söyleyeyim. Ali Palabıyık. Ben genç hakemleri destekleyelim dedik. Bugün hakem maçı iyi mi idare etti. Yorumu siz yapın. Ne söyleyeyim. Her gün aynı şeyleri söylemenin bir anlamı yok" dedi.

"PEREIRA'YA VAN PERSIE'Yİ NİYE OYNATMIYORSUN DİYE SORAMAZSIN"

Gazeteciler, Başkan Aziz Yıldırım'a Teknik Direktör Vitor Pereira ile pek konuşamadıkları için serzenişte bulundu. Bu durumun kabahatlisinin gazeteciler olduğunu söyleyen Başkan Yıldırım, "Maçla ilgili soru sormuyorsunuz. Maçın dışında o ne oldu bu ne oldu. Yok maç bittikten sonra maçla ilgili yorum isteyeceksiniz. Maç bitiminde maçla ilgili yorum alırsanız ve o şekilde davranırsanız ondan sonra, ne zaman olur bilmiyorum, o sizle bir toplantı yapar ve genel anlamda sizin sorularınıza cevap verir. Ama siz maç bitiyor. Maçla ilgili yorum yapmıyorsunuz başka bilmem kimle kimin arası nasıl? Yav onu soracak zaman değil. Van Persie'yi oynatmıyorsa sen ona o soruyu soramazsın" dedi.

"FENERBAHÇE CEZA ALMAYACAK"

UEFA'nın kendilerini de incelediğini ifade eden Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin alacaklı olduğunu ve hiçbir şekilde ceza almayacaklarını söyledi. Yıldırım, "Esas söylemek istediğim şu Galatasaray Başkanı '8 yemişler filan, şikeden dolayı' demiş. Cahilce konuşmalar bunlar. Bir kere Finansal Fair-Play'de böyle olaylar yok. Doğru yapmamışsanız ceza alırsınız. Mali kriterlerin belli kuralları var. Bunun, sportif tarafıyla hiçbir ilgisi yok. Gelir giderlerle ilgilidir. Bununla ilgili bir sıkıntı varsa, doğru yapmadıysanız ceza alırsınız. Geldiler bizi de incelediler. Fenerbahçe'nin ceza almayacağını buradan söylüyorum. Hepiniz bunu bilin. Çünkü Fenerbahçe alacaklı. Fenerbahçe şike yapmadı" dedi.

"3 TEMMUZDA KUMPASLA YARGILANDIK"

Fenerbahçe'nin 3 Temmuz'da kumpasla yargılandığını savunan Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önce neyle yargılandı Fenerbahçe yöneticisi, başkanı, ben neyle yargılandık? Silahlı örgütten. Ekonomik çıkar sonra. O üçüncü maddesi. Silahlı örgütten yargılandım. Sonra 6222 numaralı yasayı çıkardılar. Yasada şike falan yokken ilave ettiler. Aklınızdan bir şey geçiyorsa dahi bizleri yargılayabilmek için ve bizi yargıladılar. Sonuç yeniden bozuldu ve yeniden yargılanıyor. Mahkeme tarafından hepimiz için beraat istendi ama Yargıtay onaylamadığı için şu anda ortada. Ama Yargıtay kararı onayladıktan sonra Fenerbahçe olarak ve şahıslar olarak en başta ben olmak üzere hem TFF ve o günkü kişiler, daha sonra UEFA'daki bütün kişiler, kurumlar, hepsi hakkında davalar açacağız. Bugün Juventus'un bu davalar sonucunda nereye geldiğini biliyoruz. Ne dedim? UEFA çatırdayacak dedim. Çatırdadı mı? Çatırdadı. Biz şike yapsaydık eğer, şike olsaydı bir tane somut bir şey söyleyin. Sivas'a giderken çantalar gitti. Var mı böyle bir şey? 18 tane futbolcunun şike yaptığı söylendi. Eskişehirspor, Gençlerbirliği. O kadar ısrar ettik, bir tanesini mahkeme çağırdı mı? Çağırıp da söylediler mi bir şey? Sordular mı? O maçlarda oynayan oyunculardan bazıları bugün Trabzonspor'da oynuyor. Bazıları çıktı maçtan sonra dediler ki, 'Biz Trabzonspor için oynadık.' Bunlar niye unutuluyor" dedi.

"BU ÜLKEYE ŞİKEYİ GETİREN GALATASARAY'DIR"

"Şikenin en kralını Galatasaray yapmıştır" diyen, Aziz Yıldırım, "Milli takım 8 tane yedi hepimiz üzüldük. Beşiktaş yedi hepimiz üzüldük. Ama unutmasın Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe 6 tane attı onlara. 6-0. Öyle neticelere sevinmesinler. Sportiftir olur bunlar. Her şey olabilir. Bugün de 4 tane biz yedik. Maç yani olur bunlar. Karalamayı bıraksınlar, yaptıkları hesapları doğru dürüst yapsınlar. Onları temizlemek için uğraşsınlar. Eğer şike, kim mağlup olmuş falan diye şey yapıyorlarsa tarihlerine baksınlar. Tarihlerinde neler yazdığını hepimiz biliyoruz. Bu ülkeye şikeyi getiren Galatasaray Kulübü'dür. Ağzı dili açıldı başkanlarının. Konuşmuyordu, konuşmaya başladı. Kendine herhalde söylüyorlar Fenerbahçe'yi Beşiktaş'ı, konuşursan kamuoyunda sen iyi adam olursun diye. Olamaz, haberi olsun. Söylediklerini adama yuttururlar. Haberleri olsun. Beni de fazla kızdırmasınlar. Ayıp. Mahkemeler devam ediyor. Mahkemeler biter, ondan sonra ne istiyorsan söylersin. Biz Galatasaray'la ilgili, UEFA'yla ilgili bizim kulüpten yönetici veya ben hiçbir ifademizi duydunuz mu? Herhangi bir kelime söyledik mi? Hayır. Onlar kendileri kararlarını verdiler, sorun kendileridir. Camialarına da kendileri hesap verir. Ama onlar işin içinden çıkamayınca bizlere saldırarak bunları unutturmak istiyorlar. Tekrar söylüyorum; Galatasaray tarihi şikeyle doludur. Ayıp. Bunları açmasınlar" diye konuştu.

"KUMPASLA YAKIN İLİŞKİLERİ VAR"

Doğruları ve gerçekleri söylediğini belirten Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, "Bizim mahkeme biter, Yargıtay bizler hakkında suçlayıcı karar alırsa o zaman herkesin söyleme hakkı olur. Ama Yargıtay leh de karar verirse kimse konuşamaz. O zaman ben Galatasaray başkanına buradan şunu söylüyorum; demek ki kumpasla yakın ilişkileri vardır. Bunu savunuyorlarsa, şike diye yolunu yapıyorlarsa kumpasla bir ilgileri var o zaman. Mücadele, rekabet diyorlar ayrı şey bunlar. Ama böyle şekilde söylemek ayıp. Biterse dava söylersin ama dava devam ediyor. Lehte devam ettiği halde biz hiçbir şey söylemiyoruz. Bitene kadar bekleyeceğiz. Ne dedik; başkanlık seçimine ona göre karar vereceğiz. Bekleyelim. Bitsin ondan sonra suçlayın bizi aleyhimize sonuçlanırsa. Çıkmazsa özür dilersin. Acele etmeyin, bekleyin" şeklinde konuştu.

"BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN FENERBAHÇE SEVGİSİNİ DİYARBAKIR'A TAŞIMAK"

Amedspor kupa maçı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, işleri olduğu için Diyarbakır'a maça gidemeyeceğini ifade etti. Aziz Yıldırım konuşmasını şöyle tamamladı:

"Diyarbakır'a gidemiyorum, yurt dışına gideceğim. İşlerim var. Ama yönetici arkadaşlar gidecek. Olayı fazla büyütmeyin. Önce Amedspor'u tebrik etmek lazım. Bir ikinci lig takımının, imkansızlıklar içerisinde olan takımın Türkiye Kupası'nda 8 takım içine kalması, bu noktaya gelmesi iyi bir şey. Onları tebrik etmek lazım. Biz spor yapıyoruz. Bizim siyasetle ilgili bir işimiz, ilişkimiz yoktur. Ben bunu hep söyledim. Her dönemde söyledim. Fenerbahçe bizim üst kimliğimizdir, bu kimlik içerisinde her vatandaş, her insan vardır. Biz spor yapıyoruz. Futbolun güzelliklerini göstermek için arkadaşlar oraya gidecekler. Türkiye Kupası ile ilgili de zaten düşüncemi biliyorsunuz, yenmişsiniz, yenilmişsiniz, bizim için hiç önemli değil. Bizim için önemli olan Fenerbahçe sevgisini Diyarbakır'a taşımak. Mahmut Bey ve diğer arkadaşlar futbolcularla birlikte gidecekler. Her iki takıma da buradan başarılar diliyoruz." 

ADEM AKALAN - İSA AKAR 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 'Şikenin Kralını Galatasaray Yapmıştır' içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0