SAMSUN

Sepetçiler Derneği'nden Örnek Çalışmalar

 
 368
Sepetçiler Derneği'nden Örnek Çalışmalar - Tekkeköy Aşağıçinik Sepetçiler Dayanışma Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği birçok faaliyete imza atarak 'Bir elin nesi var iki elin sesi var' atasözündeki gibi birlik beraberlik duygusuyla büyük işler başardı
Bafra Haber

 |  - Tekkeköy Aşağıçinik Sepetçiler Dayanışma Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği birçok faaliyete imza atarak 'Bir elin nesi var iki elin sesi var' atasözündeki gibi birlik beraberlik duygusuyla büyük işler başardı

Tekkeköy'ün Aşağıçinik Mahallesi'ne bağlı küçük bir mübadil yerleşim yeri olan Sepetçilerin kaderi, 27 Şubat 2013 tarihinde Sepetçiler Dayanışma Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği'nin kurulmasıyla beraber değişti. Kurucu başkanı ve genel kurulla seçilen ilk başkanı Engin Layoğlu ile Sepetçi'de artık değişim rüzgarları esmeye başladı. Layoğlu, "Derneğimizin kuruluş amacı; kültürel, sosyal ve maddi faydaların en üst düzeye çıkarılması, birlik olmanın bilincine varılması, Sepetçinin geçmişten gelen kültürüne bağlılığının arttırılması, camimiz ve mezarlığımızın güzelleştirilmesidir" dedi.

Sepetçiler Dayanışma Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği, dernek başkanı Mali Müşavir Engin Layoğlu önderliğinde, hızlı bir gelişim sürecine girdi. İlk önce, mahalle halkının yaşamını kolaylaştırmak için, düğün cenaze ve mevlitlerde kullanılmak üzere sandalyeler, masalar ve meşhur mübadil pilavı yapımında kullanılmak üzere bakır kazanlar mahalleye kazandırıldı. Uzaktan gelen misafirlerin konakladığı, mahalle konuk evi restorasyonu yapılarak, misafirlerin rahat edebilecekleri ortam oluşturuldu. Anadolu insanının misafirin başımızın üzerinde yeri vardır düşüncesi Sepetçi'de de fazlasıyla gözler önüne serilmiş durumda. Sepetçi bayanları daha önceden dikiş-nakış öğrenmek için Tekkeköy merkeze gitmek zorunda iken, şimdi dernekleri vasıtasıyla, yörelerinde bu eğitimi almaya başladılar.

Her zaman daha iyisini ortaya koyma düşüncesinde olduklarını söyleyen Layoğlu, "Düşüncemizde, mahallemizi güzelleştirme, yaşantımızı kolaylaştırma, gelenek-göreneklerimizi, gelecek kuşaklara aktarma önceliğimiz var. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım ve dernek üyelerimizin uyumlu çalışması sonucunda güzel şeyler ortaya koyuyoruz. 50 m2'lik dernek odamızı yaparak, burada haftada bir, bir araya gelmekteyiz. Hem dayanışmamızı, birlikteliğimizi pekiştiriyor hem de mahallemizle ilgili güzel projeler üretmeye çalışıyoruz. Mevcut camimize ek olarak, kendi çabamızla 6 ay gibi kısa bir sürede cami ek inşaatımızı yaparak ibadete hazır hale getirdik. Mevcut camimize ve ek camimize yeni halılarımızı alarak güzel bir cami yaptık. Camimize ulaşımın rahat olması için yeni bir yol yaptık. Mezarlığımızın kenarını beton duvar ile çevirerek, camimizle bir bütün olan mezarlığımızı da daha güzel bir hale getirdik" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Sepetçiler Derneği'nden Örnek Çalışmalar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0