GÜNDEM

Seddede Leş Kokusundan Geçilmiyor

 
 1803
Seddede Leş Kokusundan Geçilmiyor - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Kızılırmak Seddesine atılan hayvan leşleri çevreyi ve havayı kirletirken yaymış olduğu koku ile yol üzerinden dahi geçilmek istenmiyor.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Kızılırmak Seddesine atılan hayvan leşleri çevreyi ve havayı kirletirken yaymış olduğu koku ile yol üzerinden dahi geçilmek istenmiyor.

Kurban Bayramı sebebi ile yapılan kaçak hayvan kesimi sonucu Kızılırmak seddesi üzerine bırakılan çok sayıda hayvan leş ve atıkları çevreyi kirletirken yaydığı kötü koku havayı kirletmekle birlikte dayanılmaz bir hal alıyor.

Bafra Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından seddenin turizme kazandırılması için bir çok proje yapılmış ve çalışmalara 2014 yerel seçimlerinden önce başlanmıştı. Bafra turizmi için önemli olan Kızılırmak seddesinin bu görüntüsü akıllarda soru işaretleri bırakıyor. 

Çevrede bulunan ve kokudan rahatsızlık yaşayan bir vatandaş, "Bu nasıl bir iştir anlamış değilim. Kurban Bayramı sebebiyle ibadet yapmak isterken kurbanın atıklarını gömmek yerine seddeye atmak nasıl bir iştir.  Çevreye verdiği hasarı hiç düşünmediler mi? Dayanılmaz kokunun yanı sıra yaya bileceği hastalıkları hesaba katılmadımı acaba. Diğer bir nokta ise burada bulunan tabelalarda kameralarla izlendiği buraya çöp ve benzeri maddeleri atmanın yasak olması. Bütün bunlara rağmen bunları buraya atanlar belirlenemiyorsa sedde ile ilgili yapılan bütün projelerin bir önemi yok.  Turizme açmak istedikleri yerden kokudan  geçilmiyor." dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Seddede Leş Kokusundan Geçilmiyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0