GÜNDEM

Sedat Şahin İçin Karar Anı

 
 13870
Sedat Şahin İçin Karar Anı - Yer altı dünyasının ünlü isimlerinden Sedat Şahin tahliye oldu.
Bafra Haber

 |  - Yer altı dünyasının ünlü isimlerinden Sedat Şahin tahliye oldu.

SUÇ örgütü kurmak ve yönetmek suçundan yargılanırken, 2011 yılında tutuklulukta 5 yılı aştığı gerekçesiyle cezaevinden tahliye edilen Sedat Şahin 9 Ekim 2012`de bir kez daha gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Hakkında çete kurmak ve yönetmek iddiasıyla yeni bir dava açılan Sedat Şahin, tutuklu kaldığı süre gözönünde bulundurularak bir kez daha tahliye edildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürülğü ekipleri, Sedat Şahin ve adamlarına yönelik Kasım 2005`te operasyon düzenledi. Sedat Şahin tutuklandığı ve hakkında çete kurmak ve yönetmek iddiasıyla dava açıldı. Sedat  Şahin`in de arasında bulunduğu 53 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, Hüseyin Saral`ın İtalya`da öldürülmesi ile bir iş adamının öldürülmesine teşebbüs etme olaylarının da aralarında bulunduğu 6 eyleme yer verildi. Sedat Şahin`in 3 kez uygulanmak üzere, "taammüden adam öldürmeye azmettirmek"  suçundan ağır müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Şahin`in ayrıca "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek"  ile "gasp"  suçlarından da 4,5 ile 29 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edildi. 
2011 yılında İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki dava devam ederken, Sedat Şahin`in avukatları, tutuklulukta 5 yılı aştığı gerekçesiyle, tutukluluk sürelerini düzenleyen CMK`nın 102 maddesine atıf yaparak tahliye başvurusu yaptı. Sedat Şahin ve beraberindekiler tahliye oldu.

1 YIL SONRA YENİDEN OPERASYON

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Sedat Şahin grubuna 9 Ekim 2012`de bir kez daha operasyon düzenledi. Sedat Şahin tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş`ın, Sedat Şahin ve 108 kişi hakkında hazırladığı iddianamede, Sedat Şahin hakkında 122, kardeşi Vedat Şahin hakkında ise 132 yıl hapis cezası istendi. Başbakanlık Koruma Şube Müdürlüğü`nde çalışan Emniyet Müdürü A. T. ile aynı şubede görevli polis memuru H.A hakkında "Ëœçeteye yardım` suçundan 4.5 yıla kadar hapis cezasının istendiği iddianamede, futbolcu menajeri M.K.`nin de 31 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

TAHLİYE OLDU

Sedat Şahin ve 108 kişinin yargılaması İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi`nde devam ederken, avukatlar tahliye başvurusunda bulundu. Mahkeme aylık yapılan rutin tutuk incelemesinde, Sedat Şahin`in de arasında bulunduğu 19 kişinin tahliyesine karar verdi. Tahliye gerekçesi olarak, sanıkların tutuklu kaldıkları süre ve suç vasfının değişme ihtimali gösterildi.

Haber: Hürriyet Gazetesi

SESA
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Sedat Şahin İçin Karar Anı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0