GÜNDEM

Saski Tozu Dumana Kattı

 
 1860
Saski Tozu Dumana Kattı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Su ev Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce Bafra`da yapılan kanalizasyon ev yağmur suyu çalışmaları vatandaşa işkenceye dönüştü.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Su ev Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce Bafra`da yapılan kanalizasyon ev yağmur suyu çalışmaları vatandaşa işkenceye dönüştü.

1 haftadır devam eden çalışmalar neticesinde kanalizasyon ve yağmur suyu peteklerinin döşendiği yerlerin üzeri kapatılıp toprak ile kapatılınca geçen araçların cadde üzerinde toz bulutu oluşmasına neden oluyor.

Bafra`nın en işlek caddelerinden biri olan Ali Kale Caddesi esnafları ve vatandaşları duruma tepki gösterirken aradıkları her kurumdan diğer kuruma yönlendirdiklerini belirterek Bafra belediyesi ile koordinasyonlu çalışmaları gerektiğini ve kendilerine şikayet edecekleri bir muhatap bulamadıklarını söylediler.

Bu durum sağlık açısından birçok soruna davetiye çıkartırken esnaflar işlerinin de kötü şekilde etkilendiğini belirtti.

Emniyet Müdürlüğünü Dahi Aradık

Cadde esnaflarından Hızır Kambur, Emniyet Müdürlüğünü dahi aradıklarını söyleyerek, "Bu yol için Saski`yi aradım. Saski Zabıtayı ara dedi orayı aradım. Emniyeti aradık burada kaza olacak birileri bu yolu ıslatsın. O ona taş atıyor, o ona taş atıyor. Yok, büyükşehre geçtik filan diyorlar. En sonunda Belediye Başkanını aradım telefonla gönderirim dedi. İtfaiyeyi de aradım ne gelen var en giden. Terk edilmiş halde. Neymiş büyükşehre geçmişiz bilmem ne yapmışız, ya bana hizmet gelmedikten sonra büyükşehre geçsek ne olur.  Bak adamlar tesadüf geçiyor sor hiç bir şey yok. 1 haftadır şuraya belediyenin 1 tane aracı gelip ıslama çalışması yapmıyor. Her yeride arıyoruz. Burası terk edilmiş. Herkes bir birine taş atıyor. Burayı arıyoruz büyükşehir diyor, onu arıyoruz Saski diyor. Saski itfaiyeyi ara diyor. Emniyeti dahi aradık, Kaza olacak dedik burada gelip şu yolu ıslasınlar. Buradan belediyenin şefi geçiyor, amiri geçiyor. Herhalde buradan gözler kapalı geçiyorlar. Herkes kendi işini görmeye başladı. Karşı esnaf komşum kendisi yolu ıslıyor."    ifadelerinde bulundu.

Özellikle Bunu Yusuf Ziya Yılmaz`a söylüyorum...

Cadde üzerinden geçmekte olan Mehmet Yılmaz Bafra`nın her yerinin aynı şekilde olduğunu ifade ederek Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz`a seslenerek yolların yapılmasını istedi.

Mehmet Yılmaz, "Bafra`nın Kemalpaşa Mahallesinde kalıyorum. Benim bir arabam var yoldan geçemiyorum. Bizim Bakırpınar tarafında hastane tarafında yollar berbat. Bir acil bir şey olsa yoldan gidilmiyor. Her taraf aynı şuraya bakın. Orayı arıyorsun büyükşehir diyor burayı arıyorsun şikayet ediyorsun telefonlara bakan yok. Özellikle Bakırpınar arasında yollar bitik. Oranın yapılması şart. Arabamın ön takımları yok. O taraftan gelip bir araya girsen çıkamıyorsun. Seçim zamanı geldiği zaman hizmetleri göreceğiz. Şimdi hiç bir şey demiyorum. Seçim zamanı gelsin oyumu boş atacağım. Öylede yemin ettim. Ne hizmet var  ne bir şey. Seçim zamanı geldiğince kepçeler çalışır, o çalışır. Seçim zamanı biz vatandaşlarda anlamıyoruz ya. Özellikle bunu Yusuf Ziya Yılmaz`a söylüyorum. Bir çare bulsun bu yollara. Rezillik yani."    dedi.

Zaten Hastayız Hepten Hasta Oluyoruz

Caddede 11 yıllık esnaf olduğunu belirten Ahmet İnce, sağlıklarının bozulduğunu söyleyerek, "bu sıkıntıyı çekmek zorunda mıyım?"    dedi.

Ahmet İnce konuşmasında, "Ben burada 11 yıllık esnafım, Burası 1 hatadır bu şekilde. Dün belediye arandı ama hala kimse gelmedi. Karşıda adam kendisi suluyor yolunu kendi suyunu harcıyor. Belediye varken neden vatandaş kendisi harcasın. Büyükşehre bağlandı diyorlar başka bir şey demiyorlar. Ama vatandaşın peşin mazereti hazır. İtiraz edemediler gittiler bağladılar bir şey varmış gibi oraya. Şurası sözde Ali Kale Turistik Tesisleri ne kaldırım var yolda ne başka bir şey.  Olan tozu hep içimize çekiyoruz. Zaten hastayız hepten hasta oluyoruz.  Bu sıkıntıyı çekmek zorunda mıyım burada. İş paraya geldi mi ama herkes peşimize geliyor."    ifadelerinde bulundu.

Böyle Belediyeciliğe Lanet Olsun

Belediyeciliğin makamda oturarak olmayacağını belirten  14 yıllık esnaf Osman İhtiyar, "Burada 14 yıldır esnafım. Büyükşehir belediyesi burada bir çalışma yapıyor. Bunların görevi sadece petek döşemek kalan mucurlar ve malzemeler beni rahatsız ettiği gibi bütün evleri de rahatsız ediyor. Ses soluk yok, geri dönen bir şey de yok. Yani mağduruz, evler mağdur, iş yerleri mağdur. Derdimizi de kime anlatacağımızı bilemiyoruz. Bafra`nın çocuğu olarak Bafra belediyesine bunları aktarıyoruz, geriye dönüş yok. Saski`den gelenlere söylüyoruz. Abi bizim işimiz peteği döşemek diyor. Adamların işinin haricinde bir şey yapacak halleri yok. Koordineli bir şekilde onlarla iş birliği yapıp veya kendileri bir hal çaresine bakmaları lazım. Geçende 20 gün burada silindirli yol temizleyici o buradan geçmedi. Temizlik işlerini aradım. Makamda oturmayla olmaz. Şu Ali Kale Caddesine gelin pisliği görün. Neden girmez bu arabalar buraya dedim. Biliyor musunuz dedim ne olduğunu? Biliyorum dedi. Biliyorsanız gerekeni yapın dedim. Bafra sadece bir Cumhuriyet Meydanı değil, bir gençlik caddesi değil. Bir bulvar caddesi değil. Bu civar oralardan daha fazla oy verdi. Orada masada oturmayla dedim bu işler çözülmez. Bir gezin tozun  gerekeni yapın dedim. İyi günler, kolay gelsin dedim ve telefonu kapattım. Ertesi gün temizlik aracı geçmeye başladı. Demek ki ses yükselteceksin. Günde 10 ya da 12 tane petek döşüyorlar. Yani bu zorlu bir iş, kolay değil. Düşünebiliyor musunuz daha burada 2 aylık işleri var bunların. Çünkü Büyük Parka kadar gidecekler orada dönüp Samsun Sinop karayoluna kadar gidecekler. Ben çöp vergisini ödüyorsam, emlak vergisini ödüyorsam, su parasını ödüyorsam envanterlere de bakılabilir en ufak bir borcum yoktur. Ben böyle belediyeye böyle belediyeciliğe lanet olsun diyorum. Ben hakkımı istiyorum."    şeklinde konuştu.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Saski Tozu Dumana Kattı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0