SAMSUN

Samsun'un Çocukları Yola Çıktı

 
 94
Samsun'un Çocukları Yola Çıktı - Canik Belediyesi tarafından 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Samsun'un Çocukları Milli Mücadele Yolunda" organizasyonu kapsamında öğrenciler Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi sırasında gittiği illeri gezmek üzere yola çıktı
Bafra Haber

 |  - Canik Belediyesi tarafından 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Samsun'un Çocukları Milli Mücadele Yolunda" organizasyonu kapsamında öğrenciler Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi sırasında gittiği illeri gezmek üzere yola çıktı

Her yıl öğrencilere 19 Mayıs ruhunu yaşatan Canik Belediyesi, bu yıl da Samsun'un çocuklarını Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda önemli yere sahip olan şehirlere gönderdi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Samsun'un Çocukları Milli Mücadele Yolunda" organizasyonuna Samsun'un her ilçesinden katılan öğrenciler için Canik Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

YENİ MEDENİYET TASAVVURU

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Başkan Yardımcıları ve öğrenciler ile ailelerinin katıldığı törende konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bu yıl 3.'sünü gerçekleştirdikleri etkinlikle, milli ve manevi değerlerini bilen bir gençlik hedeflediklerini söyledi. Başkan Genç, "Gençlerimizi her 19 Mayıs'ta Milli Mücadele şehirlerine yolluyoruz, yine 29 Ekim'de ise öğrencilerimizi Başkentimiz Ankara'ya gönderiyoruz. Bir diğer projemiz ise çocuklarımızı Çanakkale'ye göndererek şehitlerimizle buluşturuyoruz. Çocuklarımız milli ve manevi değerlerimizi yerinde öğreniyor. Bunların hepsi yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde yeni bir nesil inşa etme arzumuzun sonucudur" dedi.

DEĞERLERİNİ BİLEN BİR GENÇLİK

Canik Belediyesi olarak gençleri farklı etkinliklerde buluşturduklarını ifade eden Başkan Genç, "Bir yandan gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamanın gayreti içerisinde olurken, bir yandan da bu tür etkinliklerle çocuklarımızın ülkemizin tarihini iyi anlamalarını amaçlıyoruz. Çünkü tarihini, milli ve manevi değerlerini bilmeyen bir gençlik düşünemeyiz. Bu gezinin ardından öğrencilerimiz gezi sırasındaki duygularını ve gözlemlerini yazacak. Biz de öğrencilerimizin hazırladıkları yazıları kitap haline getireceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımız için faydalı olacağına inandığımız bu tür organizasyonlarımız bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.

BAŞKAN GENÇ UĞURLADI

Canik Kültür Merkezi'ndeki törenin ardından öğrenciler, Canik Belediyesi'nin ay-yıldızlı hizmet binası önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'ndan yola çıktı. Öğrencileri Canik Belediye Başkanı Osman Genç uğurladı. Sırasıyla Havza, Amasya, Sivas ve Erzurum illerini gezecek olan Samsun'un çocukları, gittikleri illerin tarihi yerlerini gezecek ve o illerin valileri, belediye başkanları ve il milli eğitim müdürlerini de ziyaret edecek.

Milli Mücadele ruhunu bizzat yaşayacak olan öğrenciler, 23 Mayıs Cumartesi günü Samsun'a dönecek.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'un Çocukları Yola Çıktı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0