SAMSUN

Samsun'un Çocukları Cumhuriyet Yolunda

 
 341
Samsun'un Çocukları Cumhuriyet Yolunda - Canik Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda "Samsun'un Çocukları Cumhuriyet Yolunda" projesiyle öğrencilere Ankara'da Cumhuriyet coşkusunu yaşatacak
Bafra Haber

 |  - Canik Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda "Samsun'un Çocukları Cumhuriyet Yolunda" projesiyle öğrencilere Ankara'da Cumhuriyet coşkusunu yaşatacak

Samsunlu öğrenciler, Canik Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bu yıl ilkini düzenlediği "Samsun'un Çocukları Cumhuriyet Yolunda" organizasyonu kapsamında Başkent Ankara'ya gidecek. Proje kapsamında Pazar akşamı 4 öğretmen eşliğinde yola çıkacak olan 17 ilçeden toplam 38 öğrenci, Başkent Ankara'da Cumhuriyet ruhunu yerinde yaşayacak. Gençlerin Cumhuriyet'in anlam ve önemini yerinde öğrenmeleri amacıyla düzenlenen organizasyona katılacak olan öğrenciler, Başkent'te Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılacak, eski Meclis binası ile yeni Meclis binasını gezecek ve Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulunacak.

GENÇLER, TARİHİ YERİNDE ÖĞRENECEK

Samsun'un tarihten gelen bir önemi olduğunu vurgulayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Samsun ilelebet var olacak olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu aşamasında çok önemli bir yere sahiptir. Samsun, Cumhuriyet'in temelinin atıldığı şehirdir. Tarihimizi ve Cumhuriyet'in önemini gençlerimize iyi anlatmamız gerekiyor. Biz de istedik ki çocuklarımız ülkemiz için büyük öneme sahip olan bu tarihi günleri yerinde yaşayarak öğrensin. Cumhuriyet ruhunu anlamaları açısından bu gezi gençlerimiz için büyük önem taşıyor" dedi.

İZLENİMLER KİTAP OLACAK

Canik Belediyesi olarak gençleri farklı etkinliklerde buluşturduklarını ifade eden Başkan Genç, "Bir yandan gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamanın gayreti içerisinde olurken, bir yandan da bu tür etkinliklerle çocuklarımızın ülkemizin tarihini iyi anlamalarını amaçlıyoruz. Bu gezinin ardından öğrencilerimiz gezi sırasındaki duygularını ve gözlemlerini yazacak. Biz de öğrencilerimizin hazırladıkları yazıları kitap haline getireceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımız için faydalı olacağına inandığımız bu tür organizasyonlarımız bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.

Bu arada Ankara'da 3 gün kalacak olan öğrenciler, 29 Ekim akşamı Samsun'a dönecek.

Canik Belediyesi 19 Mayıs'ta "Samsun'un Çocukları Atatürk'ün Yolunda" projesine imza atmıştı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'un Çocukları Cumhuriyet Yolunda içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0