SAMSUN

Samsunspor'un Play-off Umudu

 
 37
Samsunspor'un Play-off Umudu - Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren, Play-off ümitleri için, A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'na giderken gerçekleştirdiğinin aynısını yapmaları gerektiğini ifade etti
Bafra Haber

 |  - Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren, Play-off ümitleri için, A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'na giderken gerçekleştirdiğinin aynısını yapmaları gerektiğini ifade etti

32. hafta mücadelesinden deplasmanda Balıkesirspor'a kaybederek ilk 6 iddiasında derin yaralar alan Samsunspor'da Sportif Direktör Coşkun Zeren, üst sıralardaki takımların 2 hafta boyunca puan kaybetmesini bekleyeceklerini söyledi.

"MİLLİ TAKIM'IN BİR BENZERİNİ YAPABİLİRİZ"

Türkiye Milli Takımı'nın EURO 2016'ya giderken gerçekleştirdiği mucizeye atıfta bulanan Sportif Direktör Zeren, "Balıkesir maçına çok inanarak gitmiştik. Kazandığımız takdirde Play-off'a sıkı sıkı sarılmış olacaktık. Kazanamadık. Bu bizde büyük bir yara açtı. Önümüzde 2 maç var. Play-off'u yakalayabilmek artık bizim elimizde değil. Artık bütün maçları yensek de bize yetmiyor. Üzerimizdeki 2-3 takımın da 2 hafta boyunca puan kaybetmesi gerekiyor. İşimiz çok zorlaştı ama kalan 2 maçta mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Aslında Play-off'u hak etmiştik. Şu an için işler iyice zorlaştı. Futbolda inanılmazlar vardır. Bunun en iyi örneğini A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'na gitmesidir. Biz de bunun bir benzerini yapabiliriz" diye konuştu.

"TARAFTARLAR FUTBOLCULARA TEPKİ GÖSTERMEKTE YÜZDE 100 HAKLI"

Balıkesirspor maçı sonrasında Samsunsporlu taraftarların futbolculara yemek yediği lokantada tepki göstermesini değerlendiren Coşkun Zeren, "Taraftarlar futbolculara tepki göstermekte yüzde 100 haklılar. Tepkilerinde en ufak bir kötü söz, bir hakaret ve fiziksel bir temas yoktu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen taraftarlar destek olmak için geldiler. Tabii ki serzenişte bulunacaklar. Bazı oyunculara tepkiler oldu. O oyuncuların maç içerisinde inişli-çıkışlı performansları olmuştur. Aşırı konsantrasyonlarda oyuncuların performanslarında sıkıntılar yaşanabilir. O sıkıntıları yaşadık. Onun haricinde taraftarlarımız son derece sağduyulu tepkiler verdiler. Daha sonrasında dışarıda beraber gözyaşı dökerek ayrıldık. Bizim en büyük üzüntümüz oradan Samsunspor taraftarını boynu bükük ayırmamızdır. Bu üzüntü bize yetiyor. Bizleri sevdikleri alkışladıkları zaman iyi de tepki gösterdikleri zaman mı kötü olacak? Hayır değil. Tepkilerinde sonuna kadar haklılar" şeklinde konuştu.

"TRANSFER YASAĞI YÜZÜNDEN KİRALIK FUTBOLCULAR SENEYE BİZİMLE OLAMAYACAK"

Transfer yasağı yüzünden kadroda bulunan 3 önemli isimle seneye çalışamayacaklarının altını çizen Zeren, "Önümüzdeki sezon transfer yasağı var. Çoğu futbolcu kiralık olarak forma giyiyor. Çoğu futbolcunun da sözleşmesi sezon sonu sona eriyor. Kiralık oyuncularımızı prosedür gereği önümüzdeki sezon oynatamayacağız. Samsunspor zor ve sıkıntılı zamanlarda tekrar ayağa kalkmasını bilecektir. Mutlaka içimizden farklı yıldızları çıkaracağız. Kadromuzda çok önemli genç oyuncular var. Mevcut kadrodan devam edeceğimiz oyuncular da olacak. Devam etmeyeceğimiz arkadaşlar da olacak. O formayı giyen herkes Samsunspor'un büyüklüğüne yakışır şekilde performans ortaya koyacaktır. Bu, en genç Metehan da olabilir en tecrübeli Kaptan Musa da olabilir. O formayı kim giyerse giysin gerekeni yapacaktır. Oğuzhan Berber, Ersel Aslıyüksek ve Kone kiralık oldukları için gelecek sene onlarla anlaşma sağlayamayacağız ve bizle birlikte olmayacaklar. Sözleşmesi biten 3-4 futbolcumuz var. Bunlar Taha, Ofoedu, Mehmet Çakır ve birkaç futbolcunun daha sözleşmesi bitiyor. Bu futbolcular ile anlaşma sağlayabilirsek devam edebiliyoruz. Görüşmeler sezon bittikten sonra yapılacak" ifadelerini kullandı.

Kırmızı-beyazlılar 32 haftada topladığı 43 puanla 9. sırada yer alıyor. Samsunspor kalan 2 haftada üstünde yer alan 3 takımı geride bırakmak için çaba sarf edecek.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsunspor'un Play-off Umudu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0