SAMSUN

Samsun'dan Hopa'ya Yardım Eli

 
 211
Samsun'dan Hopa'ya Yardım Eli - Samsun'un Atakum İlçe Belediyesi, sel felaketi yaşanan Artvin'in Hopa ilçesine bir kamyonet dolusu yardım malzemesi gönderdi
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Atakum İlçe Belediyesi, sel felaketi yaşanan Artvin'in Hopa ilçesine bir kamyonet dolusu yardım malzemesi gönderdi

Geçen günlerde Artvin'in Hopa ilçesinde sel meydana gelmiş ve 8 vatandaş hayatını kaybetmişti. Selin ardından bölgede meydana gelen heyelan ile birlikte bölge halkının mağduriyetleri meydana geldi. Atakum Belediyesi bu mağduriyetleri gidermek amacıyla 'Hayır Çarşısı' arayıcılığı ile bölgeye 1 kamyonet pikap dolusu insani yaşam malzemeleri gönderdi.

Selden etkilenen vatandaşların mağduriyetlerini gidermek istediklerini belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Artvin ve Hopa halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hopa'da son 70 yılın en büyük sel felaketi yaşandı. Hopa halkı bu durumdan ciddi derecede mağdur oldu. Bizim öğrendiğimiz kadarıyla 8 kişi de hayatını kaybetti. Atakum Belediyesi olarak bir Karadeniz kenti olmamız ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bir belediyesi olmamız nedeniyle selden zarar gören vatandaşlarımızın yarasına bir nebze de olsa merhem olalım diye Artvin Hopa'ya bir yardım çalışması başlattık. Bugün ilk arabamız yola çıktı. Bu yardımlar ilerleyen günlerde de artarak devam edecek. Artvin ve Hopa Belediye Başkanları ile telefon görüşmesi yaptığımda ciddi anlamda mağdur olduklarını ve çevre illerden yardım talep ettiklerini öğrendim. Biz de bize iletilen talepler doğrultusunda yiyecek, giyecek tarzındaki yardımları Atakum Belediyesi olarak 'Hayır Çarşısı' vasıtasıyla onlara iletme gereği duyduk. Bu yardımımız sabah 4-5 gibi Hopa'da olacak ve yetkililere ulaşacak. İlerleyen günlerde halkımıza duyuru gerçekleştirerek yardımları daha da arttırarak Artvin Hopa halkına yardımcı olmaya çalışacağız. Çünkü zor günler, Türk halkının birbirine destek olma zamanıdır. Bu yardımlar bizim insanlığımızın, örf ve ananelerimizin gereğidir. Belediye olarak o yöredeki halka yardımcı olursak bu mutluluk bize yeter" dedi.

"BÖLGEDE ÇİZME FİYATLARI 2 KAT ARTINCA YARDIM MALZEMELERİNE ÇİZMELERİ DE EKLEDİK"

Sel bölgesinde çizme fiyatlarının çok pahalı fiyatlara satıldığı konusunda değerlendirmelerde bulanan Başkan Taşçı, "Çizme konusunda pahalıya satıldığı duyumları bize gelince yardım kolilerimizin içine çizme ilave ederek vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek istedik. İnşallah halkımız daha duyarlı davranır. Çünkü bu neticede bir sel olayıdır. Bir mağduriyet olayıdır. Biz de bu tarz şeylerin önüne geçmek adına çizmeleri sel bölgesine gönderdik. Vatandaşlarımızın her şekilde mağduriyetlerini gidermek istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Hayır Çarşısı Koordinatörü Merve Sezgin, "Sel felaketinden etkilenen bölgeye 500 adet ayakkabı yolluyoruz. Çizme yolluyoruz. 80 koli yiyecek gönderiyoruz. 50 koli de bay bayan çocuk kıyafeti yolluyoruz. Bu yardımların ilk postasıdır. Bölgeye yardımlarımız ilerleyen günlerde de devam edecek" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'dan Hopa'ya Yardım Eli içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0