SAMSUN

Samsun'dan Çin'e Tepki, Uygur Türklerine Destek

 
 436
Samsun'dan Çin'e Tepki, Uygur Türklerine Destek - Türk Ocakları Samsun Şubesi üyeleri, Doğu Türkistan'da Çin devletinin Uygur Türklerine uyguladığı zulmü protesto etti
Bafra Haber

 |  - Türk Ocakları Samsun Şubesi üyeleri, Doğu Türkistan'da Çin devletinin Uygur Türklerine uyguladığı zulmü protesto etti

Samsun Öğretmenevi önünde toplanan kalabalık, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Doğu Türkistan'da yaşayan Müslüman Türklere uyguladığı baskı ve zulme tepki gösterdi. Toplanan yüzlerce kalabalık ellerinde Doğu Türkistan bayrakları ve "Terörü durdun Çin" yazlı dövizleri açtı.

Türk halkının kalbinin Doğu Türkistan'da olduğunu belirten Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Doç. Dr. Serkan Şen, "Doğu Türkistan'da Türklerin dini vecibelerini yapması yasaklanmıştır. Çin, oruç tutmayı, camilerde namaz kılmayı suç saymaktadır. Uygur erkeklerinin sakal bırakması ve kadınların başörtüsü takması cezalandırılmaktadır. Uygur kardeşlerimiz temel insan haklarından mahrum bırakılmıştır. Senelerdir uygulanan asimilasyon politikaları artık katliam boyutuna ulaşmıştır. Üzülerek söylüyorum ki sözde insan hakları savunucuları kör, sağır ve dilsiz kesilmişlerdir. Gelinen noktada Türk milleti hissiyatını canlı tutmalı, devletimizi yönetenler kadim Türk yurtlarında yaşanan dramına uluslararası camiada en sert tepkiyi vermelidir. Bu mesele milli bir duruşun ötesinde insani ve İslami bir görevdir. Doğu Türkistan, zulüm gören başka Müslüman coğrafyalar gibi hassasiyet gösterilmeyi hak etmektedir. Uygur kardeşlerimizle aramızdaki mesafe ne kadar uzaksa gönlümüz o ölçüde yakındır. Bu mübarek zamanlar hürmetine Rabbim zulüm gören tüm insanlara yardımını esirgemesin" dedi.

Basın açıklamasında MHP İl Başkanı Ercan Süslü, eski İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu da hazır bulundu.

Kalabalık, basın açıklamasının ardından Uygur Türkleri ve tüm Müslümanlar için dua okuyup dağıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'dan Çin'e Tepki, Uygur Türklerine Destek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0