SAMSUN

Samsun`daki Gazeteciler Cemiyetleri Birleşiyor

 
 410
Samsun`daki Gazeteciler Cemiyetleri Birleşiyor - Samsun Gazeteciler Cemiyeti`nin bugün yaptığı olağanüstü genel kurul toplantısında Anadolu Gazeteciler Federasyonu kurulması ve 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti ile birleşme çalışmalarına başlama kararı aldı
Bafra Haber

 |  - Samsun Gazeteciler Cemiyeti`nin bugün yaptığı olağanüstü genel kurul toplantısında Anadolu Gazeteciler Federasyonu kurulması ve 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti ile birleşme çalışmalarına başlama kararı aldı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) meclis salonunda yapılan genel kurula Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Necdet Uzun, gazeteci yazar Osman Kara, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı ve Samsun`da görev yapan basın mensupları katıldı.

UZUN: "BİRBİRİMİZİ SEVELİM"

Seçim öncesi konuşan Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Necdet Uzun, "Toplumda büyük bir sevgisizlik erezyonu var. Kimse kimseyi sevmiyor. Kimse kimseye omuz vermiyor. Kimse kimseye yardım elini uzatmıyor. Cenazeler oluyor haberimiz olmuyor. Bu meslekte ne gençler birbirini seviyor, ne de bizim yaşımızdakiler birbirini seviyor. Nedir bizim alıp veremediğimiz. Biz dışarıda itibarı olan insanlar değiliz. Dışarıda size "˜Ahmet bey, Osman bey, Hasan bey` diye ayırarak konuşmuyor, genelleme yaparak "˜gazeteciler` diye konuşuyorlar. Biz belli yaşa gelmiş insanlarız. Bizim çocuklarımız yarın bize "˜baba sen neyin gazetecisiydin` demeyecekler mi? "˜Siz böyle mi gazetecilik yaptınız` dedikleri zaman utanmayacak mıyız? Birbirimizin cenazesinden haberimiz yok, düğünden haberimiz yok. Bir sevgisizlik almış başını gidiyor. Bizim birbirimizle alıp veremediğimiz nedir? Lütfen kendimize gelelim. Kaleminizi, fotoğraf makinenizi, kameranızı elinizden aldıkları zaman sokakta size selam verecek insanlar yine gazeteci dostlarınızdır. Bunları bilelim. Sizlerden rica ediyorum, birbirimizi sevelim, birbirimize ihtiyacımız var. Bugünden itibaren bir adım atalım" dedi.

Uzun`un konuşmasının ardından Cemiyet Başkanı Yazıcı, Onursal Başkan Necdet Uzun`a plaket takdim etti.

Daha sonra kürsüye çıkarak faaliyet raporunu okuyan Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, Anadolu Gazeteciler Federasyonu`nun kurulması için genel kurulun onayını ve 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti ile birleşme çalışmalarına başlama kararı için onay aldı.

Ardından seçimlere geçildi. Tek liste halinde girilen seçimlerde 85 üyeden 54`ünün katıldığı seçimlerde Mehmet Yazıcı yeniden başkan seçildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun`daki Gazeteciler Cemiyetleri Birleşiyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0