SAMSUN

Samsun'da "Vatanına Ve Bayramına Sahip Çık" Yürüyüşü

 
 1301
Samsun'da "Vatanına VeBayramına Sahip Çık" Yürüyüşü - Samsun'da Atakum Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında "Vatanına ve Bayramına Sahip Çık" temalı 19 Mayıs yürüyüşü düzenlendi
Bafra Haber

 |  - Samsun'da Atakum Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında "Vatanına ve Bayramına Sahip Çık" temalı 19 Mayıs yürüyüşü düzenlendi

Yürüyüş Atakum ilçesi Lozan Caddesi üzerinden başlayarak Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Halk İskelesine kadar devam etti. Yürüyüşe CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, ADD Samsun Şube Başkanı Birol Yelekin, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, partililer ve binlerce vatandaş katıldı.

Halk İskelesine gelen vatandaşlar daha sonra burada bekleyen Zehmeri Grubunun söylediği şarkılarla coştular. Daha sonra sahneye çıkan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç konuşmasına başladığı sırada bugün ikinci kez dili sürçerek, "19 Mayıs 1919" diyeceği yerde "1015" dedi. Ancak kısa sürede toparlanarak konuşmasını düzelten Kamer Genç, konuşmasında hükümete yüklendi. Genç, "Bu kutlamayı engelleyen memleket düşmanı iktidar partisini büyük bir ders verdik. Samsun'daki 19 Mayıs 1919'daki o milli heyecanın Recep Tayyip Erdoğan ve çevresi unutmak ve unutturmak istiyor. Biz unutmayacağız, onu bu millete unutturacağız. Ona gereken dersi vereceğiz. Bu memleketi yakınlara karşı canımızla ve kanımızla mücadele edeceğiz. Onları geldikleri gibi suratlarına tükürerek geri göndereceğiz" dedi.

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Bugün bir kez daha gösterdiniz ki bayrağınıza ve vatanınıza sahip çıkacaksınız. Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkacaksınız onu görüyorum. Yarınlarımız için bugün üzerimize düşen görevi tam olarak yerine getirmeliyiz. Onun için el ele ve gönül gönüle vermenin zamanıdır" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da "Vatanına Ve Bayramına Sahip Çık" Yürüyüşü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0