SAMSUN

Samsun'da Yöresel Ürünler Ve Meyvecilik Günleri Başladı

 
 164
Samsun'da Yöresel ÜrünlerVe Meyvecilik Günleri Başladı - Doğal, ekolojik meyve, sebze ve köy ürünlerinin tanıtıldığı "Karadeniz Meyvecilik Günleri ve Yöresel Ürünler Pazarı" Samsun'da açıldı
Bafra Haber

 |  - Doğal, ekolojik meyve, sebze ve köy ürünlerinin tanıtıldığı "Karadeniz Meyvecilik Günleri ve Yöresel Ürünler Pazarı" Samsun'da açıldı

İlkadım ilçesi Sevgi Gölü Parkı'nda açılan "Karadeniz Meyvecilik Günleri ve Yöresel Ürünler Pazarı"nda 57 ili temsilen bir araya gelen esnaf ve üreticiler ürünlerini sergiliyor. Stantlarda, Samsun ve çevre illerde üretilen yaklaşık bin 500 yöresel ürünün tanıtımı ve satışı yapılıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen organizasyon, Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği'nin ev sahipliğinde, İstanbul, Ankara, Antalya gibi illerden sonra Samsun'da açıldı. "Karadeniz Meyvecilik Günleri ve Yöresel Ürünler Pazarı" açılış programına Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdür Yardımcısı Nail Kırmacı, Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Alaettin Gülal, çeşitli illerden gelen esnaf ve üreticiler katıldı.

ÇAKIR: "VATANDAŞIMIZ, BİZE PROJE İLE GELSİN"

Törende açılış konuşması yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, "Samsun Büyükşehir Belediyesi, yöresel ürünlere desteğini hiç esirgemeden vatandaşlara sunmaktadır. Bizim bu nokta da en büyük beklentimiz vatandaşın bize proje sunmasıdır. Sürmeli köyü buna bir örnektir. Sürmeli köyü muhtarı, dernek başkanı ve insanlarımız bize projeyle geldiler. Bu onların projesiydi ama biz de onlara katkı sağladık. Bunun dışında tohum katkılarımız oluyor. Bugün de yöresel ürünlerimizin tanıtıldığı bu etkinliğe destek verdik. Üreticilerimiz için bu etkinliğin faydalı olmasını temenni ediyorum" dedi.

KIRMACI: "CİDDİ BİR FINDIK SANAYİMİZ VAR"

Samsun'da tarım alanlarının 4'te birinin meyvecilik alanı olduğunu ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdür Yardımcısı Nail Kırmacı, "Bu anlamda meyveciliğin tanıtımı çok önemli. Ülkemizdeki fındık üretiminin yüzde 15'ini ilimiz karşılıyor. Bu da oldukça büyük bir değer aslında. Ciddi bir altyapı ve ciddi bir fındık sanayimiz var. Bunun dışında yöresel ürünlerinde ekonomiye kazandırılması için bu etkinlik büyük bir öneme sahip" diye konuştu.

GÜLAL: "YERLİ ÜRÜNLERİ YABANCI SERMAYEYE KARŞI DESTEKLEMELİYİZ"

Bunun milli bir konu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Alaettin Gülal, "Kırsalda ve ilçelerimizde üretilen bir kilo ürünün bile zayi olmasını istemeyiz. Bu ürünler ekonomiye kazandırılmalı, iç tüketim artırılmalı, ülkemizde ikamesi olan ürünleri yabancı sermayelere karşı desteklemeliyiz. Bugün ülkemizde yöresel ve yerel ürünler üreten ve ticaretini yapan küçük esnaflardır. Halkımızın bu yöresel ürünlerimize ulaşması ancak o ili ziyaret ederek mümkündür. Bizler size 40 ilin yöresi ile bütünleşmiş ürünlerini ve bölgemizde yetişen ürünleri 10 gün boyunca halkımıza sunacağız" şeklinde konuştu.

"Karadeniz Meyvecilik Günleri ve Yöresel Ürünler Pazarı" 09-18 Ekim tarihleri arasında açık kalacak.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da Yöresel Ürünler Ve Meyvecilik Günleri Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0