SAMSUN

Samsun'da Yemekler Yarıştı

 
 503
Samsun'da Yemekler Yarıştı - Samsun'da 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından vatandaşların katılımı ile yemek yarışması düzenlendi
Bafra Haber

 |  - Samsun'da 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından vatandaşların katılımı ile yemek yarışması düzenlendi

Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından düzenlenen yemek yarışmasına Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Okul Müdürü Selaheddin Yüksel, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte davetlilere okulu tanıtan kısa bir sinevizyon izletildi.

Turizm Haftası münasebetiyle düzenlenen törende bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyen Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, "Samsun'da 'Atakum' deyince, hakikaten Karadeniz'in yıldızı olmak zorunda. Bir takım eksiklerimiz var. Daha fazla turist nasıl çekebiliriz? Turizm bir anlamda eğlenmektir, gezmektir, tozmaktır bunu sağlayıcı ortamları sağlamamız gerekiyor. Yöresel yemekler konusunda müdürümüzün yapmış olduğu bu girişim ve okul yönetiminin göstermiş olduğu üstün performansı takdirle karşılıyorum. Sadece hanımları değil de otelleri de bu işin içine sokarsak daha iyi olur diye düşünüyorum. Mutlaka buradaki hanımefendiler sarf ettikleri emekle çok güzel yemekler yapmışlardır" dedi.

Müzik öğretmeni Fuat Çıldır ve ekibinin hazırladığı müzik dinletisi ile devam eden etkinlikte, yemek yarışmasına katılan vatandaşlar hazırladıkları yemekleri jüriye ikram etti. 20 çeşit yemeğin yarıştığı etkinlikte jüri üyeleri karar vermekte zorlandı. Jürinin verdiği kararla 87 puanla Nuran Çiftçi sıkmaç yemeği ile birinci, 85 puanla Meryem Demirkıran Ankara baklavası ile ikinci, 78 puanla Güngör Kara Osmanlı çorbası ile üçüncü oldu. Yarışmada birinci ve ikinci olan yarışmacılara çeyrek altın, üçüncüye ise hediye paketi verildi.

Yarışmaya katılan yemekler daha sonra davetlilere ikram edildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da Yemekler Yarıştı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0