SAMSUN

Samsun'da Ucuz Ekmek Satan 5 İş Yeri Mahkemeye Verildi

 
 93
Samsun'da Ucuz Ekmek Satan5 İş Yeri Mahkemeye Verildi - Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, ucuz ekmek satan bazı işletmeler hakkında hukuki süreç başlattıklarını belirtti
Bafra Haber

 |  - Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, ucuz ekmek satan bazı işletmeler hakkında hukuki süreç başlattıklarını belirtti

Son zamanlarda çıkan fırınlardaki hijyen haberleri hakkında açıklamalarda bulunan Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, Samsun'da ucuz ekmek satan 1 fırın ve 4 mahalle bakkalını mahkemeye verdiklerini ve sonucunu beklediklerini söyledi. Yiğit, "Fiyat istikrarını 1.5 sene sonra yakalamayı başardık. 2014'te yürürlüğe giren haksız rekabetle alakalı yasa doğrultusunda bir takım çalışmalar yaptık. Ekmek maliyet fiyatını tescilledik. Bu uygulamalar da esnaf açısından caydırıcılığa neden oldu. Çünkü bu olaylar hukuka yansıdığı zaman hapis cezasından alında tazminata kadar karara bağlanıyor. Fırıncıların şu anda ürettiği ekmeğin en az satış fiyatı 85 kuruştur. Bunun altında satış yapanları hukuken mahkemeye intikal ettiriyoruz. Bununla ilgili bu yasaya uymayan 4-5 arkadaşımıza ihbarnameyi gönderdik. Akıbetinde de mahkemeye intikal ettirdik. Bundan sonra ki süreç mahkemenin alacağı karara bağlı. Tespitlerimize göre Samsun'da 1 fırın ve 4 bakkal ucuz ekmek satıyor" diye konuştu.

SAMSUN'DA Kİ FIRINLARI DENETLEMEK İÇİN EKİP KURULACAK

Seçimden sonra kurdukları resmi ekiple beraber Samsun'da ki fırınlar denetlemeye hız vereceklerini belirten Yiğit, "Normalde biz fırınlarda birinci derecede gramaj ve hijyen kontrolü yetkimiz var. Bu bağlamda ilk denetlemelerde gerekli uyarılarımızı yapıyoruz. Bu uyarımızdan kastımız da eğer fırıncı ekmeği olması gereken gramajın altında satıyorsa ona taviz vermiyoruz. Ufak tefek hijyen anlamında eksiklikleri gördüğümüz zaman bunu dile getiriyoruz ama bizim Samsun fırıncıları gramaj konusunda hassas. Çünkü burada hak ve hukuk var. Onun haricinde bir eksiklik gördüğümüzde dile getiriyoruz. Tabi bu uyarılar sürekli hale gelirse tutanağımızı tutup bir üst kurulumuz olan Samsun Esnaflar Birliği Disiplin Kurulu'na gönderiyoruz. Bu çalışmalarımıza seçimlerden sonra tekrar ağırlık vereceğiz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden 1 memur, 1 zabıta memuru ve fırıncılar odasından 1 yönetici arkadaş ile beraber ekip oluşturup Samsun'daki fırınların denetlemesini yapacağız. Vatandaşları emekleri fırınlardan alması konusunda uyarıyorum. Ucuz satılan ekmekte muhakkak bir pürüz vardır. Bugün Türkiye şartlarına bakıldığı zaman ekmeğimizin fiyatı pahalı değil. Vatandaşlar fırınlardan ekmeğini aldığı zaman rahatlıkla fırının imalathanesine bakma yetkisine sahiptir. Bugün sofralarımızın başlıca yemeği ekmek. Vatandaşlar bu ekmeği çoluk çocuğuna yediriyorsa fırının imalathanesine bakma yetkisine de sahiptir. Vatandaşlar bu noktada bir problem yaşadıkları zaman da Samsun Fırıncılar Odası'na başvurabilir. Vatandaşlar imalathanesine giremediği, kontrol edemediği fırını gelsin bize söylesin beraber gidip o fırının temizliğini, ekmeği hangi şartlarda ürettiğini kontrol edelim" şeklinde konuştu.

"RAMAZAN PİDESİNE ZAM GELİRSE AZ MİKTARDA GELİR"

Ramazan pidesine az miktarda zam yapılabileceklerini belirten Başkan Yiğit, "Şu anda zam ile ilgili somut bir gelişme yok. Önümüzdeki hafta bu konuyla ilgili bir toplantı yapacağız. Ben fiyatla ilgili bir değişim olacağını düşünmüyorum. Geçen sene 400 gram sade pide 2 liraydı. 400 gram yumurtalı pide de 2.5 liraydı. Belki çok cüzi bir zam yapabiliriz" açıklamasında bulundu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da Ucuz Ekmek Satan 5 İş Yeri Mahkemeye Verildi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0