SAMSUN

Samsun'da Ot Yemekleri Festivali'nin İkincisi Yapılacak

 
 95
Samsun'da Ot YemekleriFestivali'nin İkincisi Yapılacak - Samsun'un yöresel otlarını ve ot yemeklerini tanıtmak amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Samsun Turizmciler Derneği ile birlikte düzenlenecek "Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali"nin ikincisi 25-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak
Bafra Haber

 |  - Samsun'un yöresel otlarını ve ot yemeklerini tanıtmak amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Samsun Turizmciler Derneği ile birlikte düzenlenecek "Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali"nin ikincisi 25-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak

Festival hakkında bilgi veren Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, "Festivalimizin ikincisi 25-26 Mayıs 2016 tarihinde Bafra'nın Sürmeli Mahallesi'nde ot toplama ile başlayacak olup, 27-28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde de İlkadım ilçesindeki Sevgi Gölü yanında da açılacak stantla son bulacak. Festivalimize Karadeniz'den birçok il katılıp stant açacak ve onlarda kendi illerinin yöresel yemeklerini sergileyecekler. Festivalimize ayrıca İstanbul'dan ulusal basın, tüm Türkiye'deki fotoğraf sanatçıları, İstanbul'daki turizm acenteleri ile Türkiye Aşçılar Federasyonu da davet edildi" dedi.

Geçen sene 2 gün olan stant gün sayısını bu sene 3 güne çıkardıklarını belirten Genç, "Geçen sene toplam 67 standımız vardı ama bu sene stant sayımız 100'ü aşkın olacak. Buradaki amacımız, Karadeniz'deki yenilebilir ot çeşitlerimizin tanıtımını sağlamak, turist çekebilmek, şehir dışından turları buraya getirip Samsun'un yöresel ot yemeklerini tanıtmaktır" diye konuştu.

Yarışmalara katılmak ve stantlarda yer almak için son başvuru tarihinin 20 Mayıs 2016 olduğunu ifade eden Genç, "Karadeniz'de doğanın zenginliği, otların çeşitliliği ve bu otlarla pişirilen yemekler tanıtılarak hem unutulmamasını, hem de gelecek kuşaklara aktarılabilmesini sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali 25-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Yarışmalara katılmak ve stantlarda yer almak için son başvuru tarihi 20 Mayıs 2016'dır. Yöresel otlara ve yemek yapmaya ilgi duyan herkes festivalde stant açıp yarışmalara katılabilir. Katılım ücretsizdir ve başvuruların şahsen yapılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da Ot Yemekleri Festivali'nin İkincisi Yapılacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0