SAMSUN

Samsun'da Laparoskopik Cerrahi Toplantısı

 
 155
Samsun'da Laparoskopik Cerrahi Toplantısı - Endoskopik ve Laparoskopik Cerrahi Derneği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı birlikte Samsun Omtel Otel'de "Laparoskopik Cerrahide Güncellemeler" konulu toplantı düzenlendi
Bafra Haber

 |  - Endoskopik ve Laparoskopik Cerrahi Derneği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı birlikte Samsun Omtel Otel'de "Laparoskopik Cerrahide Güncellemeler" konulu toplantı düzenlendi

Başkanlığını Doç.Dr. İlhan Karabıçak'ın yaptığı toplantıda Türkiye ve dünyada çok tanınan ve laparoskopik cerrahinin öncüleri 12 genel cerrahi hocası sözlü sunum yaptı. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi ve ayrıca Kars, Elazığ, Erzincan ve Kayseri'den yaklaşık 90 genel cerrahi uzmanının katıldığı toplantıda laparoskopik mide (şişmanlık ameliyatı) karın ve kasık fıtığı safra kesesi ve bağırsak kanseri, karaciğer ve pankreas ameliyatları videoları gösterildi.

"LAPAROSKOPİK KARACİĞER AMELİYATI TÜRKİYE'DE EN FAZLA OMÜ'DE YAPILDI"

Açılış konuşmasını yapan OMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Karabıçak, laparoskopik karaciğer ameliyatının Türkiye'de en fazla Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yapıldığını açıkladı.

Hoş geldiniz konuşmasını yapan Prof. Dr. Kenan Erzurumlu ve Prof Dr. Cavit Avcı da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin bölge ve ülkede öncü bir üniversite olduğunu, yaptığı başarılı ameliyatlar ile kendisinden sürekli bahsettirdiğini belirtti.

Toplantı esnasında soru cevaplar ile laparoskopik cerrahinin püf noktaları ve detayları uzmanlarca tartışıldı ve toplantının son bölümünde "en iyi videolarım" adı altında 6 genel cerrahi uzmanı "en iyi ameliyat videosu" için yarıştılar.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da Laparoskopik Cerrahi Toplantısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0