SAMSUN

Samsun'da Kurumsal Kapasite Geliştirme Farkındalık Eğitimi Programı Yapıldı

 
 101
Samsun'da Kurumsal Kapasite GeliştirmeFarkındalık Eğitimi Programı Yapıldı - Samsun Valiliği ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) işbirliğinde yapılan "Kurumsal Kapasite Geliştirme Farkındalık Eğitimi Programı" Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşti
Bafra Haber

 |  - Samsun Valiliği ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) işbirliğinde yapılan "Kurumsal Kapasite Geliştirme Farkındalık Eğitimi Programı" Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşti

Toplantıya Vali İbrahim Şahin, ilçe kaymakamları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt Özen katıldı.

'Kurumsal Kapasite Geliştirme Farkındalık Eğitimi' programı açılış konuşmasını yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Yerel düzeydeki teknik ve beşeri kapasite eksikliği, yerel hizmetlerini kalite ve verimliliğini olumsuz etkilemektedir. Son düzenlemelerde yerel yönetimlerin göreve ve sorumluluklarının genişlemesi ve özellikle Büyükşehir Belediyesi sayısının genişlemesi, kamu kurumlarının hizmetlerinin sosyal ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yaygınlaşması olmak üzere kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi ihtiyacını artırmaktadır. Yerel ve bölgesel politikaların belirlenmesinde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının ortak fikir ve çözüm üretmelerinin amaçlandığı yönetişim mekanizmalarının ağırlığı giderek artmaktadır. Ancak teknik, idari ve mali kısıtlar nedeniyle bir yandan yerel kurumların söz konusu yapılara ilgisi ve katılım düzeyleri yetersiz kalmakta, diğer yandan yerel sorun ve önceliklerin merkezi kurumların politikalarına yansıtılması güçleşmektedir. Bugünkü programın amacı, önceliklerin isabetli belirlenmesi, uygulamada kalitenin ve kaynak kullanımında verimliliğin arttırılması ve kalkınma çabalarının güçlendirilmesi, yerel düzeyde kurumsal kapasitenin ve katılımcılığın yönetişimin geliştirilmesi için bir farkındalık oluşturmaktır. Bu çerçevede iç kontrol sistemi, risk yönetimi ve stratejik planlama gibi hususların ele alınacağı program ile şehrimizde hizmet sunumunda verimliliğin artırılması, idare ve kuruluşların strateji ve uygulamalarının güçlendirilmesi, proje yönetimi kapasitelerini artırılması hedeflenmektedir. Somut hedeflere ulaşmak amacıyla bugünden bilinçli adımlar atılması, stratejik kurumsal yaklaşımlara geliştirilmesi, günümüz yönetim anlayışında bütün taraflarca kabul edilen bir gerçektir. Bu çerçevede kaliteli hizmet sunumu, kurumsal politika geliştirme, etkin kaynak planlaması ile etkili uygulama, izleme ve değerlendirme yapmak için stratejik adımları bu günden planlamak, bütün risk unsurlarını dikkatli bir şekilde yönetmek gerekmektedir" diye konuştu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin'in konuşmasının ardından Faststrateji Danışmanlık Proje Eğitim Limited Şirketi Genel Müdürü Sumru Tümer katılımcılara 'Kurumsal Kapasite Geliştirme, İç Kontrol Sisteminin Oluşturulması, Kurumsal Risk Yönetim Sistemi', 'Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemi ve Stratejik Yönetim Sistemi' konularında sunum gerçekleştirdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da Kurumsal Kapasite Geliştirme Farkındalık Eğitimi Programı Yapıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0