SAMSUN

Samsun'da Keşfedilmeyi Bekleyen 67 Nokta

 
 350
Samsun'da Keşfedilmeyi Bekleyen 67 Nokta - Samsun Büyükşehir Belediyesi hazırladığı bir kitap ile, Samsun'da ziyaretçiler tarafından keşfedilmeyi bekleyen 67 noktayı seyahat ve doğa severlere tanıttı
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi hazırladığı bir kitap ile, Samsun'da ziyaretçiler tarafından keşfedilmeyi bekleyen 67 noktayı seyahat ve doğa severlere tanıttı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Protokol ve Dışilişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından bastırılan "KEŞFET YAKIN DÜNYA SAMSUN" isimli kitabın tanıtımı için yazılı bir açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 1999 yılında başlayan Belediye Başkanlığı yolculuğunda, adım adım söz verdiği her vaadi yerine getirdiğini belirterek, "Temel amaçlarımızdan birisi de şehrimizi ekonomik anlamda da desteklemek, ekonomik kaynaklar yaratmaktı. Bu doğrultuda Samsun'u önümüzdeki 5 yıl içerisinde bölgenin Kültür ve Turizm Merkezi haline getirmek için tüm gücümüz ile çaba sarf çaba sarf ediyoruz" dedi.

Keşfet Yakın Dünya Samsun isimli kitabın eko-turizme yönelik olduğuna vurgu yapana Yılmaz, "Kitabımızı Samsun'u gezmeye ve tanımaya istekli doğaseverler, doğa yürüyüşçüleri, izciler, fotoğrafçılar, dağcılar, bisikletçiler, yerli ve yabancı turistler için mekana sorunsuz ulaştıracak bir rehber olarak hazırladık. Güneşin Doğduğu Şehir Samsun'un sahip olduğu milli ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra eşsiz çeşitliliğe sahip doğal güzelliklerinin de tanınmasına hizmet etmek istedik. Elinizdeki bu kitap, Samsun yaşayanlarının büyük bir bölümünün bile farkına varmadığı, bilmediği Samsun'daki 67 farklı noktayı sizlere sunmaktadır. Özellikle, trekking, bisiklet ve gezi turizmi açısından çok önemli özellikler taşımakta olan bu alanları daha fazla kullanmak ve tanıtmak dileği ile saygı ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Editörlüğünü Şenol Kocatepe'nin yaptığı kitap, Hakan Öztürk ve Tahir Çoban tarafından yayına hazırlandı. Kitap içerisindeki mekanlar Merkez, Doğu, Batı ve Güney olmak üzere 4 bölgeye ayrılmış. Buradaki amaç gezi istikameti ve gezilecek mekanların daha kolay ve organize incelenmesini sağlamak.

Kitapta, her bir mek nın yol haritası, koordinatları, ulaşım ve iletişim bilgileri, güzergah tarifleri, mek nların güzellikleri ve zorlukları, o mekanda yapılabilecek etkinlik çeşitleri hakkında bilgiler bulunuyor.

Doğada ihtiyacınız olabilecek veya gezilerinize renk ve lezzet katabilecek doğa yürüyüşü, bisiklet sürüşü, ateş ve çeşitleri, düğüm ve bağlar, fotoğraf çekimi ve doğada yapılabilecek yemek çeşitleri hakkında kısa ve kullanışlı teknik bilgiler sunuluyor.

Kitap önümüzdeki günlerde, İngilizce, Rusça ve Arapça olarak da basılacak ve yurt dışı ve içindeki seyahat acentelere dağıtılacak.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da Keşfedilmeyi Bekleyen 67 Nokta içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0