SAMSUN

Samsun'da İntikam İçin Bir Kişiyi Öldüren Sanık Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı

 
 208
Samsun'da İntikam İçin Bir KişiyiÖldüren Sanık Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı - Samsun'un İlkadım ilçesinde, 12 yıl önce ölen babasının intikamını almak için bir kişiyi öldürüp, bir kişiyi de yaralayan sanık ilk duruşmada müebbet hapis cezasına çarptırıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun'un İlkadım ilçesinde, 12 yıl önce ölen babasının intikamını almak için bir kişiyi öldürüp, bir kişiyi de yaralayan sanık ilk duruşmada müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Olay, 23 Kasım 2014 tarihinde Saitbey Mahallesi 100. Yıl Bulvarı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çay ocağının önünde otururken silahlı saldırıya uğrayan Zafer Köroğlu (41) ağır yaralandı. Sırtından ve sol kolundan yaralanan Köroğlu, ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı ancak hayatını kaybetti. Çay ocağı işletmecisinin babası Bekir A. (56) ise saldırıda seken kurşunla sol omzundan hafif şekilde yaralandı. Cinayeti işleyen Caner M. (24), Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından yakalandı.

KAN DONDURAN İFADE

Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Caner M. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Caner M.'nin davanın bugün görülen ilk duruşmasında verdiği ifade adeta kan dondurdu. Kendisi 12 yaşındayken babasının öldürüldüğünü, yaşı küçük olduğu için bu işi önceleri idrak edemediğini ve daha sonra babasını öldürenlerden intikam almaya karar verdiğini ifade eden Caner M., "Ben 12 yaşındayken babam 2003 yılında öldürüldü. Yaşım küçük olduğu için olayı pek idrak edemedim. 5 yıl önce babamı Bahattin K., Recep V. ve Bülent V.'nin öldürdüğünü öğrendim. Birçok suçtan cezaevine girdim. Cezaevindeyken babamı öldürenlerle ilgili araştırma yapmaya başladım. Babamın intikamını almak için, hükümlü bulunduğum Bafra Yarı Açık Cezaevi'nden firar ettim. Sosyal paylaşım sitesi olan Fecebook'tan babamın ölümüne sebep olanların isimlerinden bilgilerine ve resimlerine ulaşıp araştırma yaptım. Bulundukları ve takıldıkları yerleri araştırdım. Olaya karıyan 3 kişinin çay ocağında çektirdikleri resimleri gördüm. Olay yerindeki çay ocağına takıldıklarını tespit ettim. Olaydan bir gün önce çay ocağına gidip burada keşif yaptım. Ancak, burada onlardan kimse yoktu. Olay günü sabah babamın Uzgur Mahallesi'ndeki mezarını ziyaret ettim. Daha sonra intikam almak için çay ocağını gittim. Burada babamın ölümüne sebep olan Bahattin Köroğlu'na benzeyen Zafer Köroğlu'nu gördüm. Ya Bahattin'dir ya da akrabasıdır diye düşünüp tabancayla ateş açtım. Amacım kim olursa olsun onların ailesinden fark etmezdi. Çocuğu da olsa vurup babamın intikamını alacaktım. Diğer yaralı Bekir A.'yı ise tanımam. Benim babam gitmiş, kardeşi de olsa çocuğu da olsa öldürürdüm. Kim olduğu önemli değildi. Allah katında yaptığım işin doğru olduğuna inanıyorum. Mahkemenin vereceği cezaya razıyım. Pişman değilim" dedi.

Silahlı saldırıda kazara yaralanan Bekir A. ise sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi.

Zafer Köroğlu'nun babası Mustafa Köroğlu sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti. Zafer Köroğlu'nun kardeşi Bahattin Köroğlu da sanıktan şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Babasının ölümünde benim bir suçum yoktu. Ben beraat ettim, Yargıtay kararı bozdu ve ceza aldım. Kavgayı ayırmak istedim" dedi. Bu sırada tepki gösteren Caner M., "Beni 12 yaşında babasız bıraktınız" dedi.

Caner M. kendisine son sözünün sorulması üzerine, "Bu mahkeme babamı öldürülenlere az ceza verdi, bana çok ceza verecek" ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti Caner M.'yi 'kan gütmek amacıyla tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, daha sonra bu cezasını itirafta bulunmasından dolayı müebbet hapis cezasına çevirdi. Bekir A. ise kastı aşan adam yaralama suçundan bin 500 lira adli para cezasına ve ruhsatsız silah suçundan 1 yıl 3 ay hapis ile 500 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Savcının mütalaasına göre, Caner M.'nin babası Mustafa M.'nin 2003 yılında araçla yol verme meselesi yüzünden çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrası, kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra mevcut olan hastalığına bağlı olarak hayatını kaybettiği, bu olayla ilgili yargılanan 3 kişinin hapis cezasına çarptırıldıkları öğrenildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da İntikam İçin Bir Kişiyi Öldüren Sanık Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0