SAMSUN

Samsun'da Çocuklar Tabiatta Ders Yapacak

 
 102
Samsun'da Çocuklar Tabiatta Ders Yapacak - Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler ile ilkokul ve ortaokul öğrencileri derslerini tabiatta yapacaklar
Bafra Haber

 |  - Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler ile ilkokul ve ortaokul öğrencileri derslerini tabiatta yapacaklar

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ), Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve İlkadım Belediyesi'nin destekleriyle oluşan "Tabiatta Ders Var" ve "Toprağa İlk Adım" projelerinin açılış ve protokol imza töreni bugün gerçekleşti.

Öğrenciler, "Tabiatta Ders Var" projesi sayesinde Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne giderek tabiatla iç içe ders işleyecek. "Toprağa İlk Adım" projesi ile de Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü araştırma alanlarında toprak ve çevre bilimi ile alakalı dersleri yerinde görerek alacaklar.

Bir otelde düzenlenen protokol imza törenine Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Kibar Ak, Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve projede görev alacak öğretmenler katıldı.

"Tabiatta Ders Var" ve "Toprağa İlk Adım" projelerinin protokolleri Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, OMÜ, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlkadım Belediyesi arasında imzalandı.

ŞAHİN: "SINIF DIŞI EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ"

Öğrencilerin tabiatla iç içe olduklarında dersleri daha iyi anlayacaklarını belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Biz bugün bir şeyin pratik uygulamasına geçiyoruz. Sınıf dışı eğitim çok önemli. İlkokulda, lisede belki üniversitede sınıflarda bir sürü şey öğrendiniz. Ama bir gün ilkokul öğretmeninizin sizi elinizden tutup yaz günü dışarıya götürdüğü ve orada yaptığınız eğlenceleri unutmazsınız. Biz bugün çok farklı bir şeye imza atıyoruz. Kuş Cenneti gibi çok güzel ve kıymetli bir değere sahibiz. Ama bu büyüklükteki bir yeri göremiyoruz. Ben de Samsun'un Kavak ilçesinde kaymakamlık yaptım. Yıllarca Samsun'da geliş-gidiş yaptım. Ama vali olup buraya gelince yeniden bir gözlem yapana kadar, her şeyi gözden geçireni kadar açıkçası ben de böyle bir güzelliğin olduğunu bilmiyordum. Aslında burada sadece çocuklar bir şeyler öğrensin diye çaba sarf etmeyin. Öncelikle siz öğrenin, sonra zaten çocuklar bir şekilde öğrenirler. Çocuklar sütün, artık hayvanlardan elde edildiğini bilmiyorlar. Çocuklar evlerinden okula gidiyorlar ve geri dönüyorlar. Bunları görerek eğitim veya sınıf dışı eğitim ile giderebiliriz" dedi.

YILMAZ: "DAHA HIZLI KOŞMALIYIZ, DAHA HIRSLI OLMALIYIZ"

Bu projenin çocukların bilinçlerini de olumlu bir biçimde etkileyeceğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu projeler ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukların tabiatla iç içe olmasını sağlayacak. Onların tabiatın içindeki olayların sonuçlarını görerek öğrenmelerini sağlayacak olan bir konu, çocuklarımıza yapılacak olan en güzel katkılardan biridir. Görerek öğrenmek, çocuklarımızın bilinçlerini de olumlu yönde etkileyeceği için çok önemlidir. Bu projeler, şehrimizin potansiyelini çocuklarımızdan başlayarak yöremiz insanına adım adım öğretmek gibi bir hedefe de bizleri taşıyacak. Projede görev alacak arkadaşlarımızın tümünden rica ediyorum. Bir şeyleri sahiplenerek, üzerine giderek bir aksiyon başlatmanın zamanı geldi de geçiyor bile. Türkiye'nin bütün şehirleri bir şeyler yapmak istiyor. Hiç kimse armut toplamıyor. Herkes o şehirde bir şeyler yapmak istiyor. Eğer biz bu şehirde daha fazla bir şey yapmak istiyorsak onlardan daha hızlı koşmalıyız. Daha hırslı olmalıyız diye düşünüyorum. Bu proje inşallah hem çocuklarımız hem de şehrimiz için hayırlı olur" diye konuştu.

GİRGİN: "PROJELER İLE İLİN MARKA DEĞERİ DE ARTACAK"

Bu projelerin şehre de önemli katkılar sağlayacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Eğitimi toplumun her alanına yaymak ve bu anlamda ilimizde bulunan bütün kamu ve özel kuruluşlarının destek ve himayelerinden faydalanmak arzusundayız. Tüm eğitim ortamlarının daha faydalı olması nedeniyle bu programlar hazırlandı. Bu projeler ile Samsun'un marka değerinin yükseltilmesi ve ilimizdeki markaların öğrencilere ve öğretmenlerimize tanıtılmasını hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.

TOK: "ÇEVRE BİLİNCİ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Çevre bilinci çalışmalarını çok önemsediklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlkadım Belediyesi olarak 'Toprağa İlk Adım' projesi kapsamında biz de bu projenin bir paydaşı olmaktan son derece mutluyuz. Burada İlkadım ilçesi sınırları içerisinde bulunan 10 okuldan 360 kişinin öğrencinin katıldığı proje ile toprağı tanıma ve filizi tanıma gibi çevre bilincini geliştirme çalışmalarını çok önemsiyoruz. Çocuklarımızın toprakla iç içe öğreneceği bilgileri hiç unutmayacaklarını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Program, protokol imzalarından sonra projede yer alan öğretmenlere verilen ilk ders ile son buldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da Çocuklar Tabiatta Ders Yapacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0