SAMSUN

Samsun'da Bin 469 Çocuk Ailesi Yanında Bakılıyor

 
 299
Samsun'da Bin 469 Çocuk Ailesi Yanında Bakılıyor - Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, "Çeşitli nedenlerle yurt ve yuvalara alınması gereken çocukları aile yanında destekleyerek ebeveynlerinin yanında kalmasını sağlıyoruz
Bafra Haber

 |  - Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, "Çeşitli nedenlerle yurt ve yuvalara alınması gereken çocukları aile yanında destekleyerek ebeveynlerinin yanında kalmasını sağlıyoruz

Bu kapsamda bin 469 çocuk ailesinin yanında bakılıyor" dedi.

Ekonomik yoksunluk nedeniyle korunma altına alınarak kurum bakımı hizmetinden yararlandırılan veya kurum bakımına alınması beklenen çocukların, yapılacak yardımlarla ailelerinin yanında ya da başka aileler yanında bakımlarının sağlanmasını amaçlayan "Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek" projesi, Sosyal Ekonomik Destek ve Koruyucu Aile hizmetleri kapsamında Samsun'da bin 469 çocuğun yuva ve yurtlarda bakılmak yerine aile yanında kalması destekleniyor.

Proje hakkında bilgi veren Bu bağlamda bin 168 sosyal ekonomik destek, 102 koruyucu aile ve 199 evlat edinme ile toplam bin 469 çocuk ailesinin yanında bakılıyor. Çocuklar için en iyi gelişme ortamı ailesinin yanıdır. Çünkü bir çocuğun kişilik gelişiminde ve sosyalleşmesinde kuruluş ne kadar iyi destek verirse versin aile ortamı kadar yeterli olmuyor" dedi.

SEVGİ VE ÇOCUK EVLERİ

Sosyal devlet olmanın temel sorumluluklarını yerine getiren Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü, ayrıca çocuğun aile yanında yetişmesine olanak sağlarken, çocuk evleri ve sevgi evleri projeleriyle de yuva ve yetiştirme yurtlarında kalan çocukların aile ve toplum ortamında büyümesine imkan sağlıyor. Bu kapsamda 0-12 yaş grubu çocuklara hizmet veren çocuk yuvaları ile 13-18 yaş grubu çocuklara hizmet veren yetiştirme yurtlarındaki kurum bakımı hizmetlerinin yeniden yapılandırıldığını belirten Müdür Balcı, "Samsun'da bulunan çocuk yuvası ve yetiştirme yurdunun kapasitesi düşürülüp kapatılarak, yuva ve yurtlarda kalan çocuklar, 'Çocuk Evleri' ve 'Sevgi Evleri'ne yerleştiriliyor. Sevgi Evleri ise site içerisinde müstakil evlerden oluşuyor. Sevgi ve çocuk evlerinde mutfakta yemek pişirebilen, ev ekonomisini öğrenen, alışverişini kendi yapabilen ve komşuluk ilişkileri pekişen çocuklar, ev ortamında yetişerek aidiyet duygularını yaşıyor ve ev içi sorumluluklar kazanıyor" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da Bin 469 Çocuk Ailesi Yanında Bakılıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0