SAMSUN

Samsun'da 323 Mahalleye Ulaşıldı

 
 1018
Samsun'da 323 Mahalleye Ulaşıldı - Samsun'da etkili olan kara kış nedeniyle kapanan 418 mahalle yolundan 323'ü açıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun'da etkili olan kara kış nedeniyle kapanan 418 mahalle yolundan 323'ü açıldı

Samsun Valiliği, il geneliyle ilgili İl Afet ve Acil Durum Raporu'nu açıkladı. Rapora göre, Samsun ve ilçelerinde dün itibariyle kapalı olduğu bildirilen toplam 418 mahallenin 323'üne Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin ekiplerinin çalışmasıyla ulaşıldı. Şu anda Samsun genelinde toplam 95 mahallenin yolunun kapalı olduğu ve çalışmaların hızla devam ettiği bildirildi. Buna göre 19 Mayıs'ta 9, Havza'da 25 (akşama kadar açılacağı belirtildi), Asarcık'ta 2, Ladik'te 3 (gün içinde açılacağı bildirilmiştir), Yakakent'te 2, Vezirköprü'de 5, Salıpazarı'nda 3, Asarcık'ta 2, Alaçam'da 1, Canik'te 3, Terme'de 3 ve Kavak'ta 35 mahalle yolu kapalı. Kapalı olan 95 mahalle yolunda Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yol açma çalışmalarını hızla devam ettirdiği, ayrıca Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda alınan 45 ihbarın 37 tanesine müdahale edildiği ve zor durumda olan toplam 76 kişinin can kaybı yaşanmadan kurtarıldığı ifade edildi.

KAR KALINLIĞI 90 SANTİM

Yayımlanan raporda, Ladik Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 90 santim, Atakum Şenyurt'ta bulunan Meteoroloji Radarı'nda ise 85 santim olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, kuzeybatı yönünden orta kuvvette esen ve saatte 40-60 kilometre hıza ulaşması beklenen kısa süreli fırtına nedeniyle de çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi durumlarla ilgili, yollarda buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar ve araç sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

KARA YOLLARINDA DURUM

Yayımlanan raporda ayrıca Amasya ili Suluova ilçesi ile Ladik il yolunun 0 ile 19 kilometreler arası, Bafra-Kolay-Çakırlan-Havza il yolu 45 ile 85. kilometreler, Kavak-Mahmutbeyli il yolu 15 ile 30. kilometreler, Alaçam-Kızlan-Çerçiler il yolu 24 ile 39. kilometreler arası kapalı olduğu ve açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da 323 Mahalleye Ulaşıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0