SAMSUN

Samsun'da 243 Bin Öğrenci Pazartesi Ders Başı Yapacak

 
 55
Samsun'da 243 Bin ÖğrenciPazartesi Ders Başı Yapacak - Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, 8 Şubat Pazartesi günü itibariyle Samsun'da 243 bin öğrencinin ders başı yapacağını söyledi
Bafra Haber

 |  - Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, 8 Şubat Pazartesi günü itibariyle Samsun'da 243 bin öğrencinin ders başı yapacağını söyledi

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, 2. eğitim-öğretim döneminin açılmasına kısa bir süre kala öğrenciler, taşımalı eğitim, eğitim sistemi ve tekli eğitim sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun'da 8 Şubat Pazartesi günü itibariyle 243 bin öğrencinin ders başı yapacağını belirten Aytekin Girgin, "Pazartesi günü itibariyle ilimizde 243 bin öğrencimiz okula başlayacak. 8 Şubat'ta açılan okullar 17 Haziran'da kapanacak. 28 Nisan'da ortak sınavlar yapılacak. 2. eğitim-öğretim dönemi için hem fiziksel anlamda hem de öğretmenler anlamında hazırız. 2. dönem ile birlikte yaz aylarının gelmesiyle okullarımızda devamsızlık sorunu yaşıyoruz. Öğrenciler, derslerini kesinlikle aksatmamalı. Okula disiplinli bir şekilde gelmeleri ve ders çalışmalarını önemli görüyoruz. Destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden öğrencilerin kurslarını aksatmamalarını öneriyoruz. Öğrenciler derslerinden geriye kalan zamanlarında hem kitap okumalı hem de sosyal ve sportif etkinliklere imkanlar ölçüsünde katılmalıdır" dedi.

"TAŞIMALI EĞİTİM İLE HER GÜN 50 BİN ÖĞRENCİ TAŞINACAK"

2. dönemde de taşımalı sistemin devam edeceğini belirten Aytekin Girgin, "Taşımalı sistem ile Samsun'da 50 bin civarında öğrenci taşıyoruz. Taşımalı eğitim planlamamız yine 2. dönemde de devam edecek. Bununla alakalı 2016-2017 yılının planlaması Mart ayı gibi yapılacak. Köylerimizin taşınacağı okulların planlamasını şimdiden yapıyoruz. Bu dönemde taşınacak okullarla alakalı olarak bir değişiklik yapmadık. Eğitim-öğretim yılı ortasında okul kapatıp, açmıyoruz. Çok olağanüstü durumlar olursa böyle bir şey yapabiliyoruz. 2. dönemde de ilk dönem ki gibi taşımalı eğitime aynı şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.

"PEYDERPEY TEKLİ EĞİTİME GEÇİLECEK"

Okulların fiziki yapısının tamamlanmasıyla birlikte tekli eğitime geçileceğini belirten Girgin, "Tekli eğitime geçmek için öncelikle yeni okullar inşa etmemiz gerekiyor. Bununla alakalı da çalışmalarımız sürüyor. Şu anda tekli eğitime hemen geçecek bir durumda değiliz. Fiziksel alt yapımızı geliştirmemiz gerekiyor. Şu anda 200 milyonluk bir yatırımımız var. Bunlar bittikçe peyderpey tekli öğretime geçeceğiz. Bu süre inşaatların, ödeneklerin ve ihalelerin durumuna göre değişir. Önümüzdeki yıl, İlkadım ilçesinde sayımızı düşüreceğiz. İlkadım'da 5-6 tane okulu tekli eğitime geçireceğiz. Terme ilçesinde önümüzdeki yıl tamamen tekli öğretime geçeceğiz. Her yerde yeni okullar bittikçe kademe kademe tekli eğitime geçeceğiz. İkili eğitimin belli sıkıntıları var. İkili eğitimde sabahçı çocuklar çok erken saatlerde okula başlıyor. Öğlenciler de çok geç saatlerde okuldan ayrılıyorlar. Teneffüs araları kısa. Çocukların dinlenecekleri ve sosyal aktivitelerde bulunacakları vakit sıkıntıları olabiliyor. Tekli eğitime geçtiğimiz zaman bu sıkıntıların ortadan kalkacağını umuyorum" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da 243 Bin Öğrenci Pazartesi Ders Başı Yapacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0