SAMSUN

Samsun'da 23 Nisan Coşkusu

 
 699
Samsun'da 23 Nisan Coşkusu - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Samsun'da da coşkuyla kutlandı
Bafra Haber

 |  - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Samsun'da da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen coşkulu törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, protokol temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, ilk olarak Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin'in çelenk sunmasıyla başladı. Ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanına geçildi.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Bugün aziz milletimizin tarihinde yeni bir dönemin başlangıcı olan, devletimizin temellerinin atıldığı, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan kurtuluş meşalesinin bayraklaştığı, Milli Kurtuluş Savaşımızın Büyük Millet Meclisi tarafından yürütülmeye başladığı günün 94. yıl dönümü olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. 23 Nisan aynı zamanda dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Çocuklarımız; sevgi dolu yürekleri, ön yargısız ve aydınlık bakışlarıyla yaşamımızı zenginleştiren, geleceğimizin güvencesi, en kıymetli hazinesidir. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri, ortak hedefimizdir" dedi.

Konuşmaların ardından tören, öğrencilerin çeşitli gösterileri, şiir ve etkinlikleri ile devam etti. Törende, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı Bando Üsteğmeni Hakan Özgen'in yönettiği bando takımının konseri de çocuklardan büyük ilgi gördü.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da 23 Nisan Coşkusu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0