SAMSUN

Samsun`a Sambacı Gelin

 
 1155
Samsun`a Sambacı Gelin - Brezilya`dan Samsun`a gelin olarak gelen fizyoterapist Geslaine Salles, Samsunlu Hakan Genç ile Türk adetlerine göre yapılan düğünle dünya evine girdi
Bafra Haber

 |  - Brezilya`dan Samsun`a gelin olarak gelen fizyoterapist Geslaine Salles, Samsunlu Hakan Genç ile Türk adetlerine göre yapılan düğünle dünya evine girdi

Tekkeköy ilçesinde yaşayan ve dekorasyon işi yapan Hakan Genç (29), iki yıl önce Brezilya`nın Curitıba şehrinde yaşayan Geslaine Salles (29) ile internetten tanıştı. İki yıl boyunca internetten Türk genci ile görüşen Fizyoterapist Geslaine Salles, birlikte evlenme kararı kararı aldı. Daha sonra Brezilyalı gelin Türkiye`ye gelerek Hakan Genç`in ailesi ile tanıştı. Düğün hazırlıklarının ardından Tekkeköy ilçesinin Karaperçin Mahallesi`nde Türk usulu düğünle dünya evine giren Brezilyalı gelin Geslaine Salles ile Hakan Genç, davetliler huzurunda ilk danslarını etti. Geslaine Salles, Türk usulüne uygun olarak kaftan giydirilerek yanan mumların altında sahneye geldi. Burada anne Nermin Genç gelinine kına yakmak istedi. Türk adetlerini bir Türk gibi uygulayan Brezilyalı gelin avucunu açmakta inatçı çıktı. Annenin altın vermesi üzerine elini açan geline kına yakıldı. Daha sonra gelin mübadil gelenekleri arasında yer alan Depreli Hasan oyununu oynadı. Türk geleneklerine kısa zamanda alışan Brezilyalı gelin zurnacıya para takmayı da ihmal etmedi.

Geslaine ile internetten tanıştığını söyleyen Hakan Genç, "Her akşam konuşmaya başladık. Sonra ailesi ile tanıştım. O da ben de İngilizce biliyorduk bu şekilde anlaştık. Hemen hemen iki yıl görüştük. Şubat ayında Türkiye`ye geldi, onu ailemle tanıştırdım, İstanbul`u ve Samsun`u gezdirdim. Ailem ondan hoşlandı, o da ailemden hoşlandı. Evlenmeye karar verdik, çok mutluyuz. O da burada yaşamayı çok istiyor"  dedi.

İnternetten tanıştıklarını ve iki yıl konuştuklarını dile getiren Brezilya uyruklu Geslaine Salles, "Ailesini görmek için Türkiye`ye geldim. Türk insanı bana çok iyi davrandı. Kendimi buradayken çok iyi hissettim, çok mutluyum. Benim için bugün çok özel. Farklı bir kültür benim için bakalım ne olacak"  diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun`a Sambacı Gelin içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0