SAMSUN

Samsun Tso'nun Örnek Çalışması Ankara'da Paylaşıldı

 
 248
Samsun Tso'nun ÖrnekÇalışması Ankara'da Paylaşıldı - TOBB tarafından "A Kalite Akreditasyon Belgesi"ne sahip oda ve borsalar arasında, "İnsan Kaynakları Yönetimi İyi Uygulama" konusunda örnek odalardan biri seçilen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Ankara'da düzenlenen toplantıda, yürüttüğü çalışmaları katılımcılarla paylaştı
Bafra Haber

 |  - TOBB tarafından "A Kalite Akreditasyon Belgesi"ne sahip oda ve borsalar arasında, "İnsan Kaynakları Yönetimi İyi Uygulama" konusunda örnek odalardan biri seçilen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Ankara'da düzenlenen toplantıda, yürüttüğü çalışmaları katılımcılarla paylaştı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, 'A Akreditasyon Belgesi'ne sahip 25 Oda ve Borsa'ya yönelik iki gün süren "EFQM Mükemmellik Modeli" eğitim toplantısı düzenledi. Eğitim toplantısına Samsun TSO adına aynı zamanda TOBB Akreditasyon Kurulu Üyesi de olan Genel Sekreter Süleyman Karabük ile Dış İlişkiler Uzmanı ve Kalite ve Akreditasyon Sorumlusu Esma Deniz katıldı. İlk gün yapılan eğitimin ardından ikinci gün ise, TOBB tarafından yürüttükleri çalışmalarla örnek seçilen oda ve borsaların yöneticileri, sunum yaptı. TOBB'un örnek oda ve borsalar arasında gösterdiği Samsun TSO'dan, Dış İlişkiler Uzmanı ve Kalite ve Akreditasyon Sorumlusu Esma Deniz katılımcılara sunum gerçekleştirdi.

EN ÖNEMLİ KAYNAK İNSAN

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın insan kaynakları vizyonunun yetenekli ve yüksek motivasyonlu insan kaynağı ile istikrarlı bir şekilde büyüyerek gelişmek olduğunu belirten Esma Deniz, "Odamız, çalışanın en önemli kaynak olduğu bilinciyle, evrensel değerlerin uygulandığı, birbirine güvenen, üretken, yeniliklere açık, çevreye duyarlı bir kurum kültürü oluşturmak ve kişilerin çalışmak için öncelikli tercih ettikleri bir kurum olmak için çalışmaktadır. Odamız ayrıca, İnsan Kaynakları El Kitabı'nı oluşturmuş ve insan kaynaklarının idaresi ve geliştirilmesi ile ilgili konuları bu dokümanda bir araya getirmiştir. Hazırladığımız kitabımızda, personel işe alma, oryantasyon, eğitim ve geliştirme, kariyer yönetimi, ücret yönetimi, performans değerlendirme başlıkları detaylıca ele alınmıştır. Kurumumuzda tüm kademelerde çalışan her personel için görev tanımları oluşturulmuştur. Personellerimiz, görevlerini yerine getirirken kendilerinden hangi hizmetlerin beklendiğini bilmekte ve buna göre çalışmaktadır" dedi.

EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR

TOBB Akreditasyon Kurulu Üyesi de olan Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük de, seminerde konuyla ilgili yaptığı konuşmada, oda personelinin yönetime dahil edilmesi anlamındaki çalışmalarının periyodik hale getirilmeye çalışıldığını kaydederek, "Odamızda haftalık değerlendirme toplantıları gerçekleştirilmekte; bu toplantılarda görüşler alınmakta, görüşülen konularda gerekli olanlar ise tarafımca yönetim kurulunda dile getirilmektedir. Öte yandan odamızda, personel değerlendirme anketleri gerçekleştirilmekte ve personellerin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda iyileştirmeler yapılmaktadır. Çalışanlarımızın eğitimine büyük önem vermekteyiz. Hizmet içi eğitimlerimizin yanı sıra değişik kurumlar tarafından yapılan eğitim ve bilgilendirme toplantılarına çalışanlarımızın katılımı teşvik edilmektedir. Personelimizin eğitimlerini takip edebilmek için de personel takip kartları oluşturulmuştur. Başta Yönetim Kurulu Başkanımız Salih Zeki Murzioğlu ve yönetim kurulu üyelerimizin de desteği ile yürüttüğümüz çalışmalar aynı ciddiyetle devam edecektir" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Tso'nun Örnek Çalışması Ankara'da Paylaşıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0