SAMSUN

Samsun Suyu 'İçilebilir Sular' Niteliğinde

 
 308
Samsun Suyu 'İçilebilir Sular' Niteliğinde - Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, "Barajın dibe çok yaklaşması nedeniyle dipteki koku suya yansıyor
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, "Barajın dibe çok yaklaşması nedeniyle dipteki koku suya yansıyor

Bunu gidermek için çalışmalarımız sürüyor. Ancak herhangi bir kötü durum söz konusu değil. Sularımızın 'içilebilir sular' niteliği taşıyan sonuçları vardır" dedi.

Son zamanlarda Samsun içme suyundaki koku ve Çakmak Barajı'ndaki doluluk seviyeleri hakkında açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Coşkun Öncel, "Baraj, artık dibe çok yaklaştı. Dolayısıyla dipteki koku suya yansıyor. Ancak biz arıtma tesislerimizde bunun artıma işlemlerini yapıyoruz. Herhangi bir kötü durum söz konusu değil. Sularımızın 'içilebilir sular' niteliği taşıyan sonuçları vardır. Ancak suyun içerisindeki dip kokusunu gidermek için sürekli çalışıyoruz. Bir ara koku çoktu ancak çalışmalar neticesinde iyi sonuçlar aldık. Şu anda da kokunun yok edilmesini sağlayacak malzemeler kısa bir süre sonra elimizde olacak. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek" diye konuştu.

Barajlar arasında yapılması planlanan 5 kilometrelik hat ile ilgili de açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Öncel, "Suat Uğurlu Barajı ile Çakmak Barajı arasında yapılacak olan hat, 5.5 kilometre olarak ihalesi yapıldı. Müteahhit Samsun'a geçtiğimiz günlerde geldi ve alana giderek inceleme yaptık. Müteahhit ile gelecek hafta sözleşmeyi imzalayacağız. Ondan sonra hızla çalışmalara başlanacak. Müteahhit kısa zaman içerisinde yapacağı çalışmalar neticesinde bir sorun çıkmazsa 5 ay içerisinde bu hattı bitireceğiz. İlimizde ayrıca su kaynağı için farklı alanlarda da ekstradan sondaj çalışması yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Suyu 'İçilebilir Sular' Niteliğinde içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0