SAMSUN

Samsun Sanal Tur İle Tanıtılacak

 
 546
Samsun Sanal Tur İle Tanıtılacak - Samsun İl Genel Meclisi eylül ayı 4
Bafra Haber

 |  - Samsun İl Genel Meclisi eylül ayı 4

birleşimi Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclisin açılış konuşmasını yapan Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama ile ilgili bir konuşma yaptı. Karakurt konuşmasında, "Afyonkarahisar'da askeri cephanede meydana gelen patlama sonucu 25 askerimizin şehit olmasından dolayı ülke olarak derin bir üzüntü içindeyiz. 8 askerimizde yaralı. Bu çok acı bir durum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine sabır diliyorum. Son zamanlarda şehit olayları üst üste geliyor. Ülke olarak sabır ve metanetle dua etmemiz gerekiyor" dedi.

Meclis Başkanı Karakurt'un konuşmasının ardından komisyon raporları Meclis üyelerine okundu. Samsun'un tarihi, turistik ve kültürel alanlarının tanıtımı amacıyla yapılacak olan 'Samsun Sanal Tur' projesi hakkında Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) Komisyonu tarafından hazırlanan komisyon raporu meclis üyelerinin kabulünden geçti.

Samsun'un turizm değerlerinin tanıtılması ve ekonomik değere dönüştürülmesi amacıyla oluşturulan Samsun Sanal Tur Projesi 2012 yılında Samsun İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan Turizm Master Planı'na paralel olarak hazırlandı.

AR-GE Komisyonunun proje ile ilgili hazırladığı komisyon raporunun ardından bir konuşma yapan Samsun İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Numanoğlu, Samsun'un tanıtımı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek nitelik taşıması, günümüzde internetin yoğun kullanılması ve internet üzerinden Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan insanlara ulaşılması noktasında bir fayda olarak değerlendirilen projenin bütçesinin 71 bin 480 TL olduğunu belirterek, "Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) doğrudan faaliyet Desteği 2012 Mali Programı, idaremiz tarafından hayata geçirilecek olan 'Samsun Sanal Tur' projesini yüzde 100 hibe olarak gerçekleştirilecektir. Proje bütçesi olarak 71 bin 480 TL öngörülmüştür. İl Özel İdaresi bütçesinden hiçbir ödenek talep edilmeyecek. Proje kabul edilirse tüm maliyet OKA tarafından karşılanacaktır" diye konuştu.

Proje kapsamında Samsun'un daha önceden belirlenen 69 noktası son teknolojilerle ve 360 derece çekimlerle sanal ortama taşınarak Samsun'un sanal ortamda tanıtılması sağlanacak.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Sanal Tur İle Tanıtılacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0