SAMSUN

Samsun Polisinden Boğulmalara Karşı 10 Bin Broşür

 
 296
Samsun Polisinden Boğulmalara Karşı 10 Bin Broşür - Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri denize giren vatandaşlara Türkçe ve Arapça yazılı 10 bin uyarıcı broşür dağıttı
Bafra Haber

 |  - Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri denize giren vatandaşlara Türkçe ve Arapça yazılı 10 bin uyarıcı broşür dağıttı

Kavurucu sıcaklarda denize girenlerin artmasıyla beraber muhtemel boğulma vakalarının önüne geçmek için Samsun Emniyet Müdürlüğü, il merkezinde ve ilçelerindeki sahil kenarlarında vatandaşları bilinçlendirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri, Arapça ve Türkçe yazılı 10 bin broşür ve 40 adet raketle vatandaşları bilinçlendirdi.

Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri, Karadeniz sahilinde sıklıkla görülen rip akıntısı, kum kayması, dalgalı günlerde denize girilmemesi, güvenlik şamandıralarının geçilmemesi, ikazlara uyulması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

RİP AKINTISINA DİKKAT

Dağıtılan broşürlerde rip akıntısı hakkında şu bilgiler verildi: "Karadeniz'de sıklıkla rastlanan rip akıntısı(dip kayması) boğulma vakalarının meydana gelmesindeki en büyük etkendir. Bu gibi durumlarda vatandaşların kesinlikle panik yapmaması, akıntıdan kurtulmak için enerji sarf etmemesi gerekir. Bu akıntıların sürükleme mesafesi 100 metre civarındadır. Buraya kadar sürüklendikten sonra kıyıya paralel olarak 5 veya 10 metre yüzdükten sonra kıyıya kolayca çıkılabilir."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Polisinden Boğulmalara Karşı 10 Bin Broşür içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0