SAMSUN

Samsun Pmyo Yeni Akademik Yıl Açılışı

 
 721
Samsun Pmyo Yeni Akademik Yıl Açılışı - Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nun (PMYO) 2014-2015 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle başladı
Bafra Haber

 |  - Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nun (PMYO) 2014-2015 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle başladı

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nda, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Okulun konferans salonunda düzenlenen törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Osmanoğlu, Baro Başkanı Av. Necat Anıl, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Gündal, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan 19 Mayıs PMYO Müdürü Mehmet Gündal, "Polis akademisine bağlı meslek yüksek okulumuzda teşkilatımızın ihtiyaç duyduğu, iç güvenlik hizmetlerini çağın gereklerine uygun olarak yürütecek, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarına saygılı polis memurları yetiştirilmektedir. Burada verilen eğitimin temel amacı, öğrencilerimize mesleki bilgi ve davranış kazandırma yanında, özgür düşünebilme, iyi muhakeme yapabilme, süratli ve sağlıklı karar verebilme yeteneğine sahip, değişen ve gelişen toplum şartlarına ayak uydurabilen bireylerin yetiştirilmelerini sağlamaktır" dedi.

7 aydır burada görev yaptığını hatırlatan PMYO Müdürü Mehmet Gündal, "Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu, ülkemizde bulunan 27 polis meslek yüksek okulu içerisinde, Karadeniz'in en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Samsun ili Atakum ilçesinin güzide okullarından birisidir. Burada görev yapmakla kendimi şanslı hissediyorum. Bugüne kadar okulumuzun eksikliklerinin giderilmesinde emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe belediye başkanlarımıza, baro başkanımıza ve diğer kurum yöneticilerine teşekkürü bir borç bilirim. 2014-2015 eğitim döneminde okulumuzda 317'si bayan, 433'i erkek olmak üzere toplam 750 öğrenci ile 217 amir ve memurla öğretime devam edilecektir" diye konuştu.

Törende olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Kurulduğu günden itibaren önemli nitelikli kişiler yetiştiren 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu bu yıl da yine aynı heyecanla çalışmalarına devam edecek. Emniyet teşkilatımızın ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetiştirilmesinde polis meslek yüksek okullarımız en önemli kaynakların başında geliyor. Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulumuz diğer okullarımızdan daha farklı özellikleri olan bir okul, çünkü bu okulumuzda Türkiye'de çok sınırlı olan bayan polis adaylarımızın da okuduğu bir okul olmasıdır. Bu anlamda Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu, bayan polislerimizin de okuduğu ve teşkilata kazandırdığı bir okul olma özelliğini devam ettirmektedir. Emniyet teşkilatımız suç ve suçlularla mücadelede diğer güvenlik birimlerimizle birlikte faaliyette bulunan önemli kurumlarımızdan birisidir. Değişen ve gelişen şartlara göre kendisini sürekli geliştiren ve bu amaç doğrultusunda nitellikli eleman yetiştirilmesi konusunda bütün imkanlarını seferber eden teşkilatın yeni nitelikli elemanları bu eğitim öğretim yılında da bu orduya katılmış olacak. Burayı tercih eden ve gelen öğrencilerimizin buradaki eğitim öğretim süresince kendilerini en iyi şekilde geliştireceklerine olan inancım tam Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu başarı çizgisini sürdürmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, 2 sınıfa geçen başarılı ilk üç öğrenciye, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır ödül verdi. Daha sonra Baro Başkanı Av. Necat Anıl, okula yeni başlayan 125 kız, 97 erkek olmak üzere toplamda 222 öğrenciye insan hakları ve kolluk dersi verdi. Ders bitiminde protokol üyeleri ve öğrencilere kokteyl verildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Pmyo Yeni Akademik Yıl Açılışı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0